Рупор Банкової Олексій Арестович заявив, що нинішня українська влада готова збудувати Путіну «золотий міст» начебто для уходу з Донбасу. І цей міст будується. Тільки по ньому Росія не з Донбасу уходитиме, а заходитиме в Україну.

Ще один майданчик, який Україна або здає, або як мінімум готова суттєво відкорегувати на ньому свою політику — ПАРЄ.

Ми вже забули, що таке яскраві дискусії з російськими пропагандистами в кулуарах цієї установи, жорсткі виступи, наполягання на санкціях проти агресора, відстоювання українських національних інтересів.

Звільненій з посади голови української делегації в ПАРЄ «слузі» Лізі Ясько, за її словами, закидають «антидержавну діяльність». Яка судячи з усього полягає в небажанні відмовитися від бодай якогось тиску на Росію.

Це вже антидержавно. А держава це хто? Зеленський, Єрмак, Коломойський? Чи вже і Медведчук?

Бо сама Ясько у своїх численних інтерв'ю зробила багато заяв, у яких викрила зв'язок офісу президента з ОПЗЖ.

Немає жодного бажання розбиратися у можливих інтригах довкола цієї ситуації. Бо Ліза Ясько засвітилася на спільній фотографії з Андрієм Богданом та Михайлом Саакашвілі. Хто в цьому конфлікті в середині навколовладного середовища жаба, а хто гадюка, хай вирішують самі.

Важливо те, що Ясько підтвердила: «Є ціла низка депутатів з ОПЗЖ, які ефективно співпрацюють з ОП, а між Банковою та підконтрольними каналами Медведчука налагоджена комунікація».

«Раніше їхніх думок на засіданнях нашої делегації було нечутно. Їх всього 2 з 24. Однак під час операції з мого усунення, вони були серед лідерів… Втім, варто говорити не лише про ПАРЄ, а загалом про співпрацю, яка прослідковується у частини депутатів СН з ОПЗЖ».

Частиною анонсованого «мосту» для Росії очевидно буде і ще більше стишення, до ледь помітного шепіту, української позиції в Європі з тим, щоб як найскоріше зняти санкції з вбивць і варварів.

Бо є Україна. І є «держава». І ці поняття в державі Зеленського-Медведчука дедалі більше розходяться.

Ну, і між іншим, — риторика про антидержавність цілком в дусі Путіна-Лукашенка. Власне, на цій траєкторії нас зараз і прагнуть закріпити.

https://t.me/bulavkay