Мабуть усі найбільші письменники або режисери, які працюють в жанрі абсурду та бурлеску (рекомендую до речі фільми Горана Марковича) позаздрили б сюжету, який ми переживаємо в реальності.

Хлопчиська з КВН, який своїм «гумором» роками спрощував сприйняття реальності у людей, зробили президентом. І тепер підлабузники у погонах зображують його на пам'ятнику справжнім військовим, а він сам вважає, що нахабна брехня — єдиний дієвий спосіб ведення політики.

Ненавидить попередника, бо ясно усвідомлює, що ніколи не стане таким. Навіть у дрібному — маючи великі статки, живе на державній дачі, їздить у великому кортежі, і власне утримання на наступний рік збільшив на 40%, на сотні мільйонів гривень. Такої фігні з 2014 по 2019 в Україні не було.

В проекті бюджету в мінус йде соціалка та регіональний розвиток, але зростає утримання внутрішніх силових органів, а надто — Генеральної прокуратури.

З цього ж документу зрозуміло, що вакцинуватись українці будуть самі, або безкоштовною вакциною, яка надійде в Україну… колись. За бюджетні кошти масової закупки не буде. Натомість кошторис Укравтодору — 130 мільярдів гривень! Знову асфальт замість ліків.

Тетяні Чорновол завтра готуються вручити обвинувачення у справі за події під час Майдану, і це, власне те, що позбавляє бажання сильно сміятися з карикатурного обличчя Зеленського у шоломі танкиста.

Не хочеться бути банальным, але це справді схоже на відволікання уваги на другорядне. Як і публічне листування Міноборони з журналістами, яке у відомстві затіяли скоріш за все не з власної ініціативи.

У того ж Марковича є фільм «Бурлескна трагедія», у якому головний лікар психіатричної лікарні, на тлі війни не маючи коштів на її утримання, розпустив пацієнтів, які ватагою пішли до найближчого міста. Протягом перегляду грань між звичайним світом, і світом душевнохворих поступово стирається.

Таке ж відчуття і зараз. Але вже досить, попкорн в горлі застряє.

Вмикайте титри

https://t.me/bulavkay