Україна не Чечня. Але навіть національній традиції толерантності є межа.

Загалом достатньо дивно, що при всьому цьому безкінечному феєрверку брехні Порошенко до сих пір нікого не засудив на батьківщині. Відомо про його виграш у суді Лондона у BBC. Тоді всесвітньо відома корпорація поширила фейк про те, що за організацію зустрічі президента України з Трампом було заплачено гроші. Після рішення суду BBC вибачилася і відшкодувала 50 тисяч євро моральних збитків, які були направлені Порошенком на благодійність.

31 жовтня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія написав абсолютно дурну колонку на УП, в якій згадав прізвище п'ятого президента півтора десятка разів, що вже є симптомом якоїсь психологічної залежності. Тому що навіть політичних ворогів так часто не згадують. Але при цьому він фактично звинуватив Порошенка у конституційній кризі, у тому, що саме призначені ним судді КСУ голосували за скасування електронного декларування. Тобто збрехав, і неодноразово при цьому нахамив.

Навіть Арсеній Яценюк, якого симпатиком Порошенка точно не назвеш, порадив Арахамії краще жувати, ніж говорити.

5f9eceb9ee3c0.jpg

Сам текст — рівня дитячого з'ясування стосунків або пліткарства. І не ймеш віри, що українська політика деградувала настільки, що до такого стилю вдається лідер найбільшої парламентської фракції.

Особливо на тлі метаморфози, яка відбулася з самим Арахамією, який ще півтора роки тому дякував Порошенку!

5f9ecee854369.jpg

Зрозуміло, що саме у цьому, останньому тексті Арахамії юристам складно буде знайти підстави для позову. Вибачень від нього зараз теж не буде. Бо ми справді не Чечня. Втім, рано чи пізно він шукатиме виправдання своїй поведінці і словам.

І при цьому все ж вже варто у судовому порядку притягувати до відповідальності за поширення фейків найбільш гарячі роти. Хоча б заради гігієни. Хоча б для того, щоб вони не відчували таку вседозволеність.

https://t.me/bulavkay