У 14-15 роках, раніше і пізніше, була помітною одна системна помилка Кремля в оцінці ситуації в Україні. Там просто не враховували і не брали до уваги, що українці можуть свою країну безкорисливо любити.

Але тепер, очевидно, «інженери людських душ» це врахували, і взялися до перекодування українського суспільства.

Всі ці «хто я», «какая разница», топтання по державному прапору, і безліч інших подій, включно з намаганням дискредитації волонтерів і ветеранів, знесенням саме до дня Незалежності пам'ятника в меморіалі жертвам Голодомору ніщо інше, як психологічна операція. Метою якою є навіть не нав'язування російського наративу, чи руйнування українського, а «расчеловечивание», знищення будь-яких ціннісних орієнтирів як таких.

В принципі, тут інтереси Росії та українських олігархів збігаються, і головним ворогом для них є не просто українська культура, а культура і спокійно мисляча людина в принципі. Пригадаймо, що телеканал "1+1" дуже тривалий час годував своїх глядачів відбірною чорнухою.

Втім, найбільшою помилкою в цій ситуації було б намагання підтримувати все українське в якості протидії девальвації цінностей. Підтримки і схвалення варті лише якісні інформаційні, культурні і інші продукти, які виходять за межі суто національного дискурсу.

Бо і Україна зможе зберегтися, якщо перестане варитися у власному котлі. І атакують, повторюся, не національну ідею, а глибше — щось людське в нас.

https://t.me/bulavkay