Зараз ще не вистачало, щоб демократичні сили в парламенті пересварилися через питання відставки міністра внутрішніх справ. І очевидно, що саму цю проблему не варто надміру персоналізувати, тим самим збільшуючи нехай і негативну, але все ж таки капіталізацію самого Авакова.

Адже суспільство в першу чергу цікавить наведення порядку в «органах» і на вулицях, і давити потрібно саме на це. Вимога щодо негайної відставки ставить і Зеленського і Авакова у зручне для них становище — бо вони легко знайдуть виправдання, що не можуть ухвалювати рішення під тиском.

Парадокс ситуації у тому, що кожен день перебування на посаді і так збільшує токсичність Авакова.

Зосередивши в руках величезний адміністративний, силовий (як формальний, так і неформальний), та очевидно і фінансовий ресурс цей міністр досяг своєї стелі.

Якщо рівень вибудовування стратегії реалізації своїх подальших амбіцій у нього такий, як у випадку так званого «розкриття» справи Шеремета, то й взагалі все плачевно.

Розрахунок у випадку серйозної дестабілізації і хаосу взяти владу силою? Теоретично це можливо, але зараз це вже виглядатиме цілковитою узурпацією, тому що імідж нищиться власними ж діями, а суспільна легітимність низька. Крім того, все це, варто повторитися, робиться настільки топорно, очевидно для всіх, що цей сценарій теж можна вважати неробочим. Бо він став секретом Полішенеля.

Можна було б нагадати, як Аваков вибудовував свою силову складову, співпрацюючи з добробатами, як презентував себе Заходу і в середині країни, пропонуючи власний план щодо Донбасу. Як угруповання, які з ним пов'язують, провокують бійки та вливаються в лави опозиції до Зеленського, тим самим її дискредитуючи. Але все це має вже мало значення.

Аваков токсичний. Він має таке оточення, яке робить його ще більш токсичним. МВС втрачає рештки довіри. Йому нічого не світить на виборах, він потягне на дно будь-який політичний проект. Він не отримає впливової посади у майбутньому, тому що вляпався навіть при 73-відсотковому Зеленському.

Останній і є його надією. Чи так: Зеленський для Авакова — як останнє кохання. Принаймні на нинішньому політичному етапі. І він буде робити, і робить все, щоб стати таким же для Зе, пропонуючи увесь «пакет послуг» в політиці, та граючи на характері.

Невже проста вимога відставки зможе розірвати цю пару, яка ризикує стати нерозлучною?

Акцент має робитися на тому, що ця ситуація несе загрозу суспільству і рейтингу Зеленського відповідно. Так, щоб у нього не залишалося варіантів крім: або я, або він.

https://t.me/bulavkay