З нагоди року, що минув після другого туру президентських виборів багато буде сказано про «здобутки» Зеленського. Але не менш цікаво подивитись, як цей рік прожив його головний опонент — Порошенко, з яким діючого (хоча це слово до нього з кожним днем підходить все менше) президента порівнюють, і будуть це робити дедалі частіше.

На відміну від Зеленського, який збирав партію «Слуга народу» як той Ноїв ковчег з випадкових людей, або людей олігархів, без жодної ідеології, Порошенко трансформував БПП в ідеологічний проект «Європейська Солідарність» з чіткими проєвропейськими та пронатівськими поглядами. Одним з ключових завдань якого було не допустити стрімкого реваншу в зовнішній політиці,і наступу на українську культуру та мову, армію та економіку тощо. І там, де важелі впливу були, «ЄС» вдалося заблокувати вкрай негативні рішення через виступи на міжнародних майданчиках, через розголос в парламенті, або публічні акції.

Армія та економіка повністю залежать від рішень головнокомандувача та уряду, і втрати тут найбільші. Як приклад можна навести до сих пір не підписане оборонне замовлення.

Друге. Порошенко не вдався до популізму, і з самого початку своєї діяльності у новому статусі займав доволі помірковану позицію, не критикуючи свого наступника. І лише затятість Зеленського в бажанні переступати різноманітні червоні лінії, його мстивість та страх, мстивість та апетити Коломойського, поступово змушує Порошенка говорити різкіше та жорсткіше. Особливо після справ проти майданівців.

Немає й огульної критики в умовах пандемії, коли медичну галузь, маючи час, не підготували, і лікарі масово інфікуються. Є конкретна допомога. Попри те, що ДБР та Офіс Генпрокурора змагаються в абсурдності порушених проти Порошенка кримінальних справ. Це ж стосується і ухвалення земельного та банківського законів, в процесі чого маски було остаточно зірвано, і стало зрозуміло, хто за Україну, а хто — за приватні інтереси Ігоря Валерійовича.

Словом, Порошенко прожив цей рік саме як той дорослий в хаті, що гасить у малечі сірники, щоб не спалили геть усе, та витримує істерики.

Крім того, сьогодні остаточно зрозуміло, що чорнушна інформаційна кампанія проти нього була інспірованою. Зеленський в реальності перевершив все, що про ПП просто вигадували.

І загалом, підсумок року — при Порошенку такої х..ні в країні точно не було.

https://t.me/bulavkay