25 березня відбулося дві події — було зірвано зрадницький пакт Козака-Єрмака по створенню консультативної ради з ОРДЛО, а проти Порошенка в Донецьку порушили «кримінальну справу» за ліквідацію Мотороли. Напередодні стало відомо, що той же Єрмак обзавівся новим мерсом. «Гонорар» — подумали українці.

Давайте поміняємо в цій комбінації один пункт — уявімо що консультативну раду попри протести в Україні таки було створено. І ладно з тією єрмаковською тачкою. Але звідки така синхронність донецьких «прокурорів» із потенційно поворотним, ключовим засіданням ТКГ в Мінську, яке не відбулося тільки через вірус?

Ця так звана «справа» проти Порошенка мала на меті виключно інформаційний ефект, це всім зрозуміло.

То що, 25 березня на нас потенційно чекало де факто визнання російської агресії «внутрішнім конфліктом» і «вішенка на торті» — звинувачення на адресу п'ятого президента?

Так, все це маячня і повний абсурд, бо якщо моторолу вбили українські спецслужби то вони заслуговують на нагороду. І взагалі, чого сюди приплітати ростовського автомийника, якого, за іншими версіями, прибрали його ж подільники. Якщо це інформаційна спецоперація, то на рівні розіп'ятого хлопчика.

І це саме так. Вони там з 2014 не змінилися. Але для нас важливо інше.

Консультативна рада, «примирення» під пильним російським наглядом, і водночас атака на тих, хто захищав Україну — ось що нам готували, і напевно досі розраховують це реалізувати. І це мав би бути лише пробний камінь, якщо не брати до уваги справи, які за поданнями Портнова проти Порошенка ведуться ДБР — за успішний контрнаступ на Донбасі влітку 2014 у тому числі.

І може Єрмак, їдучи у новій машині, таки мріє об'єднати ці «провадження»?