Грудень був на диво теплим. Місяць, не схожий на себе. Тротуари, заповнені перехожими, і навіть не звичними для цієї пори року столиками кав'ярень. І глінтвейн, який більше розслабляє, ніж зігріває.

Вино — багатозначне. Глінтвейн — завжди радість.

Гарячий, з прянощами, які додають смаків і відтінків, перетворюючи щось звичне на свято.

Насправді, це унікально. Адже коли тобі чогось не вистачає, чи навіть маєш якусь халепу, ти можеш додати дещицю запахів та дива, і страва, напій або навіть ситуація, отримують зовсім інший післясмак.

А часом все це відбувається ніби само собою, і ти навіть не знаєш точно про того «куховара-чарівника», який змінює все на краще.

Всі ми отримуємо поразки, або переживаємо події, які бачимо як майже програш.

Можемо віддати свої почуття, але не отримати жодного результату, і думати, що все втрачено, або було даремно.

Можемо вірити у справді щось ціннісне, вкладатись у розвиток себе і країни, а потім на виборах 73% ідіотів...Стоп, тут мало бути про інше.

Хоч, чому? Це дійсно непросто. Непросто ловити кайф від теплого грудня, займатись справами, планувати, але бачити, як твою країну нівечать, руйнуючи те, що створювалося з таким величезним трудом. А хтось же заплатив за неї своєю кров'ю, здоров'ям, — невже дарма?

Чи, невже у якомусь іншому випадку, де ми витрачаємо себе до останку, а нам лише плюють у спину, теж так само?

Секрет у прянощах. Їх не треба багато. Ми здатні змінити своє враження, додаючи інгредієнти один за одним.

Гвоздику чи корицю, повагу до себе і любов до тих, хто помиляється. Впевненість. Спокій. Підігріти, розслабитись, отримати задоволення.

Все що робиться в особистому житті, чи для країни, і робиться щиро, не минає просто так. Це — закон.

І з часом потрібний нам результат приходить. Просто додайте дещицю «прянощів». Те, що потрібно нам стається саме тоді, коли ми на нього вже не очікуємо. І приходить результат навіть кращий за той, на який ми сподівались.

І так буде.