Самізнаєтехто написав на своїй сторінці, що внаслідок вчорашніх сутичок під судом постраждало 35 правоохоронців. Самізнаєтехто у нас особистість журналістами читаєма, тому ЗМІ один поперед одного почали писати про злих праворадикалів, які вбивали поліцію й нацгвардію.

По-перше, такої кількості правоохоронців, як вчора біля суду, я вже давно на заходах не бачила. Їх було в декілька разів більше за активістів. Будівля суду по всьому периметру (а не лише біля входу) була оточена «бутербродом» із нацгвардії й поліції. Пізніше сюди додалися ще й космонавти. В охорону суду були залучені правоохоронці не лише з Чорноморська, а й з Одеси.

59c3a19ea680a.jpg

По-друге, екіпірування силовиків включно зі спецзасобами, які використовувати ніхто не соромився. Екіпірування активістів ж максимум включало баф, через який можна було дихати (хоч і через раз) у хмарі газу. Про відсутність ПРів, касок/шоломів, бронежилетів у активістів, гадаю, й писати не варто. Натомість, наскільки мені відомо, ніхто із них за наданням медичної допомоги не звертався. А от 35 силовикам голими руками активісти змогли нанести тілесні ушкодження.

Весь цей цирк із розбиранням нацгвардійцями імпровізованих барикад, носінням ними клумби з квітами туди-сюди, охороною цілим загоном космонавтів купки шин, хмарами зі сльозогінного газу й вогнегасників влаштували для того, щоб вивезти п'ять сєпарів, ой, перепрошую, «прихильників федералізації» (за текстом судового рішення) із суду.

Акцент із випущених (подякуємо прокуратурі, що про***ала всю доказову базу) на волю 20-ти творців новоросії в Одесі зміщено на купку праворадикалів, які нападали на правоохоронців. Яких тепер єдиних і цікавитиме доля тих, хто посягав на цілісність України у них у місті, адже решта суспільства жалітиме «ні в чому не винних» правоохоронців.

Інформаційна війна проти українців ведеться не лише зі сторони росії.