Мова, рідна мова. Як приємно чути рідну українську мову. А ще приємніше, коли нею розмовляють дітлахи. А ще приємніше, коли у російськомовних батьків діти розмовляють українською. Їдеш собі у транспорті і дорослі щось собі московітським діалектом говорять, а діти до них українською звертаються. І батьки сяк-так відповідають.

Виходить, що освіта ще робить свою справу. Тож велика подяка вихователям в садочках, вчителям у школах, викладачам у вузах, які вчать і викладають українською. І системі освіти, яка ще, бодай зараз, послуговується українською мовою як основною. Неочіковано, але є за що дякувати. Тому потрібно заробітні плати підіймати не репресивно-каральним органам, а освіті, медикам і військовим. У даному випадку — освітянам. Щоб мали можливість думати про подачу предмету, а не про те, де взяти гроші на комунальні послуги та харчі. Могли нормально вдягатись та виглядати аби в очах дітей і в цьому випадку бути «на висоті». Бути зразком та прикладом.

Нове покоління — наше все. Бережіть, виховуйте, поводьте себе достойно перед дітьми. І вони віддадуть все сповна.

З днем «вчителя»!

Ось так радісно хотілось би закінчити, але ... В нас є безліч «покращувачів», які все працюють і працюють, думають і думають, ну або імітують, імітують, імітують за гроші. Так ось, ці імітатори розробили і проголосували за новий закон «Про освіту». Може їм заборонити вже покращувати — хай вже би йшли до біса і поплічників із собою позбирали. Це ж треба додуматися до того, щоб забезпечити за державний кошт навчання мовами національних меншин в дошкільній освіті та молодшій школі. В світі навчають національними (хоч би й декількома) мовами, але всі «попідряд» національні меншини йдуть лісом і навчаються своїми мовами у недільних школах за кошт діаспор або в приватних школах. А ми - ми найгуманніші в світі: йдемо в наймити світом, а вдома за власний кошт навчаємо мовами всіх кого можна — всіх кого можна. Гинемо за свою землю і віддаємо її не своїм дітям, а чорт його знає кому. Хотілось би поцікавитись у тих, хто ще при розумі — чи довго терпітимемо? Не можуть ти дебіли нормальні зміни провадити — нехай зістрибнуть з даху зРади на асфальт і позабиваються. І вчителям легше стане, і за нащадків спокійніше буде.

І ще одне. Люба діаспоро чи просто заробітчани, будьте такі люб'язні та при зустрічі із цими недомірками-керовниками, хоча б в обличчя їм за брехню плюньте, коли вони поважно Вам замулюють очі. А якщо просто побачите на пляжі чи деінде — то дайте підсрачника, щоб знали, що чекати в своєму нікчемному житті. І всі ми один одному подякуємо!


Більше про Team Ukraine