Наша нація дуже «земляна». Масове порпання на городах з квітня-травня по вересень-жовтень. Питання: «Ти вже картоплю закопав?» чи «Ти вже картоплю викопав?». А якусь агрономічну бодай брошуру читали одначе одиниці. От і виходить, що замість саморозвитку та розвитку, відновлення та рекреації рідних та близьких витрачаємо купу часу на імітацію бурхливої діяльності з результатом у вигляді екстенсивної аграрної діяльності.

Простіше кажучи, купа часу і зусиль в обмін на виснажену нами ж землю і посередній врожай. Та навіть більше, бо цей підхід ми використовуємо в інших сферах нашого життя: шлюби, діти, захоплення, одяг, навіть предмет для розмови — все для «галочки», бо «так треба», «а що скажуть інші», «як інакше»... Своя голова на плечах для чого — щоб головний убір носити?! Як що щось в житті «не так», то змініть на «так». Стільки часу ж є, який витрачається на завтра, на післязавтра.

Десь було цікаво написано про власника "ZARA": він не навчався в університеті, він не володіє іноземними мовами, не з багатої сім'ї, з невеликим досвідом роботи в крамниці, не жив в місті бодай якось пов'язаному із світом моди. Але: він захоплювався своєю роботою, вірив в свою модель ведення справ та в результаті створив розгалужену мережу крамниць по всьому світу. А тепер запитання: Чи досі думаєте, що є неможливим вам досягти вашої мети?
Він, до речі, один з найбагатших людей в світі і гадається, що в якусь тисячу найвпливовіших також входить. Це не приклад для наслідування, але це точно приклад результату!

Настав новий рік і хотілось, щоб переосмислились підвалини нашого буття. Хоча б без результативно, але осмислились, бо гадається потрібно інколи піддавати все сумнівам, а потім робити висновки і або залишати все так як є, або змінювати підходи.