Зомбований на «все буде добре» без дії та, відповідно, апатичний народ. Виснажена морально та, досі, без достатнього оснащення армія. Морально, і не тільки, вироджене недокерівництво. І трішки нас із вами...

Для одних свята, шоу (показуха на екранах і наживо), курс долара, горілка та цигарки. Для других шок від «мирного» життя та проблеми із психікою. Для третіх, ну в принципі теж, свята, шоу, курс долара, горілка та цигарки, правда організація тут і участь закордоном; ну, з психікою в них давно проблеми. А що нам із вами?

Мабуть все-таки, війна або розгориться і дійде до домівки кожного, або все — «дамбас», як гнійний апендицит міцно прирісший зі сходу і готовий розірватись будь-якої миті. Але потрібно пам'ятати, що його обов'язково використають в майбутньому і як передвиборчі обіцянки, і як кодло гопоти для дестабілізації ситуації в нас тощо. Крим... та чорт із ним, з ним завжди одні чорти. Це фортеця. Туди або можна увійти через парадну браму, або через чорно-потаємний хід, або зморити всіх їх голодом. Простіший варіант перекрити все, що можна перекрити, а потім це продавати їм за цінами в рази більшими за ринкові. Українців звідти — в Україну, а татар — в Туреччину. Хто залишиться або патріоти для шпигунських дій, або вороги. Коротше, військові дії стихнуть (звичайно мінні поля понаставляти потрібно за всім периметром). Будуть гучні святкування, знову нагороди, звання шоколадного генералісімуса комусь дадуть. Якісь знову вибори придумають, євроінтеграцію чи ще щось для відвернення уваги. Але тут — «ми з вами».

Щодо економіки. Та немає в нас економіки. Якось воно працює, і головне досі не загнулось, не знають напевне навіть головні крадії, тобто посадовці, країни. «Одні схеми та теми» як у пісні гурту «Тартак», здається. Освіта, наука, медицина, ЖКГ і все решта так і далі скочуватиметься в нікуди. Та розумітимемо це тільки «ми з вами».

До імбецилів можливо дійде, що в так часи необхідні глобальні перетворення: будівництво, переобладнання, реконструкція. Щоб зайняти людей, показати, що, окрім як на екрані, ще дійсно щось робиться корисне в державі та дати людям роботу. Але «ми з вами» повинні розуміти, що це насправді буде тільки для замилювання очей.

Так що все залежить в майбутньому році від нас із вами. І або почнуться болісні перетворення, або тут залишаться любителі філософії та відверті покидьки, причому одні будуть глузувати з інших, допоки другі не пересаджають чи переведуть на свій бік перших.