У тилу багато хто не розуміє, що на сході України війна. Цьому дивуються ті, хто демобілізувався, хто воює та приїздить у відпустку додому, ну і розумні громадяни нашої держави.

А чому дивуватись? Поки грім не грякне нічого, мабуть, не буде. Чи багато із нас розуміло, що відбувалось з мовою, зі збройними силами? Чи підтримували ми патріотів, яких система із року в рік пресувала як могла, весь час нашої незалежності? Але багато із нас переродились і зрозуміли за останні майже три роки що до чого.

Комусь прийшлось для цього пережити Майдан, комусь війну, комусь важку роботу волонтером. А для когось ситуація назавжди залишиться незрозумілою в силу вузьколобості. Тому дивуватись походам у звеселяючі заклади, у магазини із дорогими непотрібними речами, відпочинкам на закордонних курортах можна перестати. Все прийде. Можливо, люди зрозуміють нарешті. Почнуть помічати справжні цінності довкола себе та змінять пріоритети. А, можливо, і ні. В будь-якому випадку платити за свою діяльність чи бездіяльність будемо усі.

До когось, завітають гопники у формі, руський мір захищати, і вони задумаються чому ж раніше так байдуже до всього відносились. А комусь доведеться країну із попелу відроджувати і вони згадуватимуть про те, як добре, що до цього готувались і цього прагнули. А хтось так нічого і не зрозуміє, бо для чого ж рабам розуміти, все одно бути рабами і яка різниця хто рабовласник. До якої групи розумників віднесетесь ви, вирішувати вам. Поки ще є можливість вирішувати. Ще навіть можна вплинути на думку когось із знайомих. Отож поспішайте, бо годинник вже скоро відіб'є годину відповіді, відповіді на запитання: «Чим були так зайняті?»