Все, що тягне на дно має бути покинуте, а особливо в часи дії, в часи війни. Звички, що роблять вас слабкішими повинні бути викорінені. Люди, в стосунках з якими відсутній зміст, але вони знайомі ще зі старих часів чи нав'язані вам колись іншими, від них також позбавляйтесь. З кимось познайомились і виявилось, що воно гівно — кажіть їм прощавай! Лишайте біля себе достойних і будьте достойними. Здобувайте здібності та уміння, що посилюють вас та зможуть бути корисними іншим людям, що вам дорогі. Тим паче, речі, усілякий непотріб — все в діру минулого.

Буває важко від чогось відмовитись. Декому кинути вживати отруту — це надскладно. Що вже казати про людей, що ніби були у вашому колі знайомих, але чи були одразу, чи стали холуями, поборниками повсякденного лицемірства та плазування. «Друзі дитинства», з якими давно близько не спілкувались або не спілкувались на варті теми і думали завжди, що вони адекватні. При зустрічі розпочинаєте бесіду, а вони реальні імбецили і дивуєшся — як раніше взагалі могли спілкуватись і знаходити спільну мову. Ще випадок не легший, коли це родичі, які такі самі неадеквати як ті, котрих весь час оминаєш чи фізично допомагаєш набратись розуму.

Від тих, хто весь час псує вам настрій, вимагає, ніби ви все життя чомусь повинні бути винні щось, хто сприяє вашій дебілізації чи ослабленню. Всі нехай знаходять собі подібних. А ви будьте сильніші. У певних цілях, звичайно, можна підтримувати стосунки з такими людьми, але тільки, якщо це вам вигідно тим, чи іншим чином. Будьте сильніші. Іноді приходиться позбавлятись всього і всіх, щоб «обрости» заново, але вже тим і тими, що мають зовсім іншу якість. Але пам'ятайте, що і ви маєте бути варті та достойні. Намагатись від життя отримувати якісні подарунки і, при цьому, самому бути неякісним — означає просто надіятись і перетворитись на фаталіста, замість того, щоб діяти і отримувати.