Восени, після літа, зміни теплої погоди на холодну та меншої кількості сонця довкола, часто значно гіршає настрій. Але вихід є.

Випитайте номер будь-кого на фронті і зателефонуйте. Подякуйте та викажіть своє захоплення вчинками мужніх людей. А можливо так: завітайте до військового шпиталю із смаколиками та бажанням просто показати свою вдячність.

Чи так: дізнайтесь адресу сім'ї загиблого героя і приїдьте навідати. Подаруйте комусь посмішку, а з кимось просто посидьте мовчки. Перестаньте бути байдужими і відбудеться перетворення. Замість того, щоб переживати за свої буденні справи більше, ніж вони на те заслуговують — ви починаєте жити і цікавитись що ще відбувається довкола. А особливо помітне перетворення, коли люди дізнаються, що в когось проблеми «розміром із Місяць», а вони живуть і намагаються підбадьорювати інших. Оце молодці!

У нас, в рідній Україні, зараз важкі часи: в когось халепа, бо не знає де взяти гроші на новий яблуневий телефон, а хтось все думає про те, як допомогти бодай чимось чоловікам і жінкам, які на фронті, і взагалі, як нарешті здобути перемогу. Не все так однозначно, але, врешті, зводиться до чогось такого. Або цікавлять речі «більші» за «хочу як у них», або ні.

Якщо втомилися від життя, то перепочиньте і станьте для когось радістю і підтримуйте при будь-якій нагоді. В такий спосіб отримаєте новий подих натхнення та, що ще важливіше, нагоду здобути нового надійного побратима чи посестру. А там, дивись, і перестануть осінні та весняні зміни настрою якось кардинально на вас впливати, бо, по-перше, не буде на них часу, а по-друге, завжди буде кому пітримати.

Даруйте справжні емоції іншим. Разом переборюйте труднощі. Допомагайте хорошим людям і всі проблеми та незгоди будуть просто тимчасовим явищем, що або подолаються вами, або обійдуться.