Хто скаже, для чого витрачати будь-які, але в даному випадку дуже значні, кошти на щось одне? На футбольну супер нашу збірну?

Масовий фізичний розвиток, перш за все — масовий. І на нього потрібні кошти. Навіщо їх витрачати на двадцять двох спортсменів і обслуговуючий персонал, якщо за ці кошти можна утримувати спортивні зали та майданчики для значно більшої кількості людей. Престиж — відчується одразу. Нехай краще ультрас замість наших збірників грає. А грають вони на рівні та й мотивація неабияка.

Візьміть до прикладу збірну Ісландії — молодці, хоча хто її до прикладу вже не брав. А як же збірні Франції, Англії та інші збірні — на них же багато витрачається. Так, але, знову ж таки, в нашій державі дуже обмежена можливість підтримувати масовий фізичний розвиток. І тому потрібно економити на тому, на чому це доцільно. А видається, коли спортсмен заробляє як вся академія наук разом взята, то це якось насторожує. Жарт звичайно, але як подивитись. Закордоном також спортсмени багато заробляють — нехай заробляють. Якщо економити, то економити на показусі, а оплата збірної, яка не приносить відповідних доходів державі — це показуха. Наче футбольній федерації платять щось за вихід у якийсь тур чемпіонату Європи чи світу. Але так як наші виходять, мабуть, ми ще винні залишаємось.

Тому краще антитютюнову та антиалкогольну компанії би проводили, замість фінансування показух по типу збірної з футболу. А-а-а забувається — кому ж потрібна здорова молодь і взагалі здорові — одні тут мінуси: нікому купувати бухло, куриво, ходити по аптеках не за запобіжниками...

Чомусь здається, що молодь і так буде рівнятись на найкращих спорстменів і не тільки з футболу. До речі, хто не в курсі, зараз є така кількість на кого рівнятись, справжніх героїв, але ж їх не популяризують. Хоча ні — є постери в метро, на деяких станціях, поряд із рекламою, є світлини наших героїв.