Багато відомих, маловідомих чи невідомих діячів прожило, проживає та ще проживуть на нашій планеті. Хтось з них суб'єктивно чи об'єктивно достойні, а хтось ні. І буває так, що хочеться на когось рівнятись чи підказувати іншим, наприклад дітям, хто вартий того, щоб його наслідували.

Але багато хто із достойних жив чи живе у інших реаліях і хто зна якими би вони були у наші часи чи у наших реаліях. Можна створювати комплесний образ когось, але ті ж діти запитають: «А де ж такого героя побачити»? І може дурня, але будьте самі для себе прикладом усього: розуму, сили, честі, відваги, доброти, справедливості. Та й дітям буде легше «моніторити». Важко, а хто казав, що буде легко. Але уявіть собі, що ваші малюки підростуть і скажуть, що ви в них за приклад. Що ваші друзі таке казатимуть. Батьки. Нічого собі — так? Будуйте себе, формуйте оточення, змінюйте світ довкола. І коли нас таких стане «критична маса» — не більшість, а саме «критична маса» (хоча це вже не «маса», а великий гурт достойних), то ми опинимось в світі, в якому не просто хочеться, а дуже-дуже хочеться жити.

Країна, в якій здебільшого живуть достойні чоловіки та жінки. Така країна, знаєте, як в комп'ютерних стратегічних іграх, буде здійснювати експансію на інші країни культурно та буде захищена від впливу інших культурних зазіхань. І це робота, велика робота, яку потрібно робити. Але і які чудові результати можна отримати.

Тому будьмо самі для себе прикладом.