Справді, завжди намагайтесь донести свою думку іншим. Хтось заважає своїм куривом. Хтось політичним вибором. Хтось шансоном. Хтось чи щось просто не подобається. Перестаньте мовчати. Коли довколо відбуваються всілякі події — реагуйте. Почувши різні думки, можливо, почнуть продукувати і свої думки інші люди. Бо, коли говорить лише стрічка новин в соціальних мережах чи новини на телебаченні (тим, хто старший) і ця говорильня зазвичай не дуже думками то і різниться, обділені приймають ту говорильню за чисту монету.

Взагалі, говоріть. Навіть просто вголос в ліфті викажіть якусь думку і нехай оточуючі «прокинуться». О, і намагайтесь українською, чарівною і правильною українською. Це буде підбадьорювати своїх і лякати всіляких інших.

Чомусь зараз так стається, що виказують свою думку тільки пусті бовтуни і аферисти. Нас вчили: «Розумний промовчить». Ось заклали міну уповільненої дії. Ходимо і мовчимо. А ті, хто зрозумів (чи підказали) говорять усіляку здебільшого нісенітницю і в неї вірять. Бо ті, хто здатен в мить монологу аргументовано довести пустоту сказано, що роблять? Правильно — мовчать. А треба? Правильно — говорити. Бажано пояснювати, але видаються «неадекватні» співрозмовники, тому можна просто виказати свою думку. Ви навіть можете бути здивовані, але вас підтримають. Іноді треба бути першим і все.
Бережіть нерви і говоріть, і пояснюйте тим, хто вартий того, щоб пояснювали. Когось пробудите, когось підбадьорите, когось поставите на місце, ну а хтось має танкову броню — нічого, і таке буває.

Справжній друг той, з ким можна помовчати.