5e32f3b4ab166.jpg

Останнього вікенду січня в мальовничому місті Калуш Івано-Франківської області, шахісти з різних куточків України боролись за призи у Всеукраїнському турнірі з шахів пам'яті Героя України Степана Бандери.

Це шахове змагання найстарше в історії незалежної України. Нинішнього року гросмейстери й майстри, а разом з ними й аматори, прихильники шахів вже в 31-й раз зібралися на турнір, щоб зіграти в гру мудрих і пом'янути видатного борця за долю нашої країни, кумира мільйонів українців!

Змагання пройшло в дружній атмосфері, що свідчить про велику повагу до організаторів цього спортивного свята.

Переможцями турніру стали:

1 місце — Михайло Кепещук (м. Долина, Івано-Франківська обл.);

2 місце — Петро Голубка (Долинський район, Івано-Франківська обл.);

3 місце — Михайло Ярмистий (м. Чернівці).

Також призами були нагороджені шахісти, ктріо зайняли з 4-го по 10-е місце, жінки, юнаки, дівчата, ветерани та шахіст з обмеженими можливостями. Свято відбулося і учасники чекатимуть рік, щоб знову зібратися разом.

Дякую Наталії Палагіцькій, яка постійно з місця змагання інформувала про цікавий перебіг подій з турніру, про що дізнавалися численні прихильники Каїси!

Цілком ймовірно, що цього року в українській столиці на проспекті Степана Бандери з'явиться пам'ятник Герою України. Днями там відкрився один з найбільших ТРЦ в Східній Європі — друга черга «Блокбастера». Ось би Києву взяти приклад з Калуша і провести супертурнір саме там... Уявляєте це спортивно-політичне видовище за участі наших Олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та Європи і наших закордонних гостей...

Дмитро НАГОРНИЙ