Михайло прагне бути почутим. Патріоту є що сказати Нації. Він поруч з нами, він один з нас – Олег Володарський

5dffc747b04f3.jpg

Всемогутній і Єдиний Боже, Владико неба і землі!

Ти нас зібрав сьогодні на молитву за рідний край, за наш народ, за нашу Україну. Зібрав під оком нашого Хрестителя і Просвітителя, рівноапостольного князя Володимира Великого, який тримає у своїх руках знамено перемоги, Хрест Господній. Хрест, який ми, діти Володимирового Хрещення завтра, у половині великопісного шляху, будемо вшановувати у наших храмах. Хрест, який стояв тут, у центрі українського Єрусалиму, на Майдані, 5 років тому, коли наш народ, спонукуваний Твоїм Духом, розпочинав свій визвольний шлях, свій пасхальний перехід від рабства до свободи. Хрест як знак жертовної і вірної любові — Божої і людської. Хрест, в якому поєдналося небесне і земне, божественне і людське. Хрест як джерело Божої сили і благодаті, яка перемагає пекло. І хрест як вияв вірності людини аж до смерті, не раз — ціною жертви власного життя.

Ми, Господи, ще не осягнули цілі нашої мандрівки, ми ще не завершили наш національний шлях до свободи, гідності і справедливості. Як нам пригадував 5 років тому на Майдані, наш національний праведник і мудрець Слуга Божий Любомир, нам ще потрібно багато і наполегливо молитися, так наче б все залежало від тебе, Господи; і нам потрібно ще багато й важко працювати, так, наче б все залежало від кожного із нас, Твоїх дітей, яким Ти, Господи, довіряєш відповідальність за країну і за її майбутнє.

Дай, Господи, щоб супротивні сили не завернули нас із половини нашої дороги. Не допусти, щоб ми засумнівалися в нашому серці у правоті і перемозі, захиталися у наших діях чи збочили із того шляху, який обрали п'ять років тому, і яким йшли дотепер — жертовно, витривало, впевнено. Не дай, щоб ми забули, що «нема на світі іншої Вкраїни, немає другого Дніпра». Прости нам всі наші провини, Господи, бо уповаємо на Тебе!

Ти, Господи, нас кличеш, йти за Тобою дорогою Христа. А ця дорога нелегка і непроста. Однак, лише вона веде до воскресіння і до гідного людини Божого життя. Цей шлях позначений Твоєю благодаттю і захищений подвигом наших мужніх захисників. Цей шлях освітлений самопожертвою Героїв Небесної Сотні, через яких небесне і земне сьогодні єднається в молитві з нами і за нас.

Пошли нам, Господи, з висот небесних Твою мудрість! Мудрість єднання, щоб ми не розпорошували наших сил, а єдналися в дусі любові — до Бога, до наших ближніх і до рідної землі. Мудрість чуйності, щоб ми не дали задурити себе оманливими обіцянками, які походять від ворога нашого спасіння, від лихих людей і від збентежених почувань нашого власного серця. Мудрість спокійної відваги, яка дозволить робити подальші кроки на нашому шляху і приймати виважені, чесні і відповідальні рішення. Господи, даруй мені і кожному із нас Твою небесну мудрість, якої нам не вистачає, мудрість, яка пливе із Чесного і Животворящого Хреста! За молитвами Пресвятої Богородиці, Київської Оранти, св. Володимира і всіх Святих української землі.

Надіє світу, милостива Богородице Діво! Просимо про Твоє єдино могутнє заступництво: змилуйся над людьми беззахисними і моли милостивого Бога, щоб душі наші спаслися від всякої загрози, єдина благословенна!

† Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів УГКЦ

Народний депутат України VІІ та VIII скликань Михайло Головко.

Ніколи не відмовляй самому собі в тому, щоб бути собою. Мало хто здатен попри будь-які негаразди залишатися просто людиною. Українцем. Націоналістом. І не важливо де ти проживаєш – у Львові чи Лисичанську, в Одесі або Чернівцях, в Києві або в Черкасах. Важливо зовсім інше. Є в твоєму серці Україна? Ти цінуєш цю землю? Ти любиш її дітей і поважаєш її воїнів? Якщо ти чесно, не вагаючись, здатен відповісти «так» на всі ці запитання, значить ти справді українець.

Любити значно простіше у часи розквіту та благополуччя. І зовсім не просто, коли рідна країна кровоточить війною і задихається від економічних і соціальних проблем. Саме в таких умовах розумієш, хто є справжнім, а хто порожнім і байдужим. Адже так легко жалітися, що країна тобі винна, лаяти війну, суспільство, політиків, сидячи на дивані і, нічого не роблячи ані для себе, ані для держави.

Набагато складніше прийняти Україну всім серцем, з усією її історією та культурою, славетним минулим та складним сьогоденням. Набагато складніше не вимагати у когось кращого майбутнього, а своїми власними зусиллями день за днем, рік за роком, крок за кроком самостійно його будувати, сприймаючи людей лише після їх відповіді на питання «а що ти зробив для України?».

Михайло Головко – політик нової формації. Українець, для котрого Бог і Україна понад усе. Спокійний. Простий. Відкритий. Усвідомлений. Він прагне бути почутим. Не через амбіції, або бажання слави. Ні. Йому є що сказати Нації. Він поруч з нами, він один з нас.

Людина, котра пройшла Майдан, і в якої я розпитував про Михайла, ані на мить не сумніваючись, відповіла мені: «Він наш! Він ніколи не боявся іти проти системи. Це особистість. Він справді допомагає».

Як би мені хотілося, щоб усі мої співвітчизники полишили зайву метушню та поневіряння, і щоб єдиним спільним знаменником для нас стали Бог і Україна! Як же я мрію, щоб ми, українці, взявшись за руки, звернулися до Бога в єдиній, спільній молитві, в тому єднанні усвідомивши в собі незламну генетичну українську ВОЛЮ.

Я часто бачу уві сні Україну з усміхненим обличчям, котра тепло посміхається кожному з нас. Я свято вірую в величне майбутнє цієї країни. Я молюся, щоб ми здолали не лише зовнішнього воїна, а виграли ще й найважливіший бій – бій із внутрішнім ворогом, що знищує нас зсередини.

Михайло Головко готовий до цього бою. Він готовий до битви за Україну. За Україну, якою він живе.

Посеред тих, хто щодня молиться за Україну немає великих чи малих, сильних чи слабких, немає зайвих… Там є лише Бог, Україна і свята ВІРА в сильну та величну Батьківщину. Там цінують лише відданість та служіння своїй країні.

Знято вже більше 100 випусків «Сповіді», а в мене й досі перехоплює подих, коли я бачу в очах героїв програми віддзеркалення того величного майбутнього, котре чекає на Україну.

Авторська програма Олега Володарського «СПОВІДЬ». Герой програмиНародний депутат України VІІ та VIII скликань Михайло Головко