Починаючи з Київської Русі в українській історії спливає тема зрадництва. Періодично якесь падло пускало монголів до осадженого міста. Зрадники з'являлись серед козацької старшини, потім у лавах учасників всіляких селянських повстань. Початок 20-го сторіччя – пора суцільних зрад: зраджували під час національно-визвольних рухів, в період двох світових війн, в радянському застої та з приходом незалежності.

У 2013-му тема колабораціонізму та зрадництва постала особливо гостро. Українці, які жили у радянсько-російській орбіті постали перед вибором: змиритись зі своєю українськістю, з тим, що РФ – окупант, чи стати зрадниками.

Але апофеозом зради її символом став Медведчук – той хто і не особливо приховуває свою місію по знищенню країни у якій живе і народом якої делегований до Ради.

Все можна пофарбувати у чорно-білі кольори, але, здається, що тема ця набагато глибша.

Отже, що таке зрада?

Зрада – дії представника або представників певного соціуму, що направлені на захист інтересів ворожого соціуму.

Чи є «ватники» зрадниками?

Я маю на увазі лояльних до РФ кримчан та жителів ОРДЛО?

Дивлячись хто.

Більшість – ні. Вони просто корисні ідіоти. Корисних ідіотів всюди більшість, але цим просто не пощастило народитись на Донбасі. На обмежений розум лягла радянсько-російська лапша, вплинуло оточення та бідність. От вони і увірували в північне Ельдорадо. Українцями вони ніколи не були, а, отже, і нікого не зраджували. Інше діло ті, хто пішов проти України з меркантильних міркувань (всілякі Константинові, Гобліни, Пушиліни, Ходаковські та інша шолупонь) – вони і є класичними зрадниками. Зрадниками, які, скоріше за все, не понесуть за свої вчинки ніякої кари, бо справедливості у світі людей дуже мало.

Медведчук – особливий вид зрадника – зрадник місіонер. Здається він і сам повірив у свою місію вести «осліплий» український народ до світлого тайожного майбутнього. Як інакше пояснити його ницість. Людина він, очевидно, не дурна. Продаватися за гроші? Скільки ж їх треба. Влада? Сподіватися, що проросійські сили отримають владу – наївно. Тому тільки месіанство. Ватний пророк, носій вчення плешивого бога. Звучить? І поки у подібних пророків буде ватна паства, вони нікуди не зникнуть.

Зрада з соціологічної точки зору.

При тоталітарних режимах усіх незгодних пропаганда називала зрадниками. Зрозуміло, що зрадник і незгодний з режимом – різні речі. Тому, коли Навального чи Тихоновську режим називає п'ятою колоною – ми все розуміємо.

Українська зрада.

Ми сотні років жили під різними імперіями, щоб вижити треба було пристосовуватися. Тому серед нашого етносу стільки зрадників. Зверніть увагу, серед найпекельніших російських пропагандистів та шовіністів маса українців. Думаю, у багатьох є родичі у Росії, які є просто апогеєм ватності. Українські національні травми в умовах і в середовищі колишньої метрополії проявляються дуже яскраво.

Зрада з фізіологічної точки зору.

Чи існує поняття зради в тварин? Ні.

Прогрес і еволюція тваринне у людині не вбило. Ми також маємо базовий інстинкт – вижити. Якщо у людини виникне дилема: вмерти чи зрадити, переважна більшість вибере останнє. Тому поки існує людина існуватимуть і зрадники.