Як політика пов'язана з виживанням планети

Коли переїхав у нове помешкання, у спадок від колишніх власників отримав — тарганів. Хоч ці маленькі комахи вважали мене хазяїном і, побачивши, швидко ретирувалися, я їх незлюбив. Але всі мої натяки про те, що вам тут не раді, тарганами ігнорувались. Чавив їх капцем, травив імпортними отрутами та народними засобами — нічого не допомагало. Я навіть підозрював, що вони, тікаючи від мене, беззвучно сміялись.

Таргани образились і покинули мій негостинний дім тільки після того, як я заізолював опалювальну трубу, яка проходила через мою квартиру (піді мною жив не дуже охайний сусід). Другим фактором демаршу комах було те, що в помешканні з'явилась комп'ютерна техніка, яка, очевидно, випромінювала хвилі, що не дуже подобались вусатим.

До чого я написав цю лабуду?

А до того, що таргани, які пережили багато важких періодів в історії планети, попри свою живучість, не можуть конкурувати з людьми.

І люди, і таргани — добре пристосовуються до екстремальних умов життя, але є між цими біологічними видами є одна вагома відмінність — таргани майже не приносять шкоди, а людина знищує усе що її оточує.

Коли мавпа почала орудувати дрючком, поступово перетворюючись на людину, або коли бог зліпив Адама — наша планета була приречена загибель. Але в давні часи людина знищувала Землю порівняно повільно, а от з прискоренням прогресу цей процес став набагато інтенсивніший.

На уроці історії я зі своїми однокласниками весело сміявся з виразу маркізи де Помпадур — «після нас хоч потоп» і з того, як французький король Людовік XVI жив одним днем, не дбаючи про те, що залишить після себе нащадкам та французькому народу. В ті далекі роки я навіть не підозрював, що по такому принципу живе 99% усіх мешканців нашої планети.

До чого ж призвела така недалекоглядність?

Ось найяскравіші приклади:

- Ядерний арсенал який є на озброєнні людства може знищити нашу планету за лічені хвилини.

- Викиди шкідливих газів в атмосферу призводять до процесу глобального потепління. Таке явище викликає танення льодовиків та підвищення рівня світового океану, через це в недалекому майбутньому значна частина територій, які заселені людьми, можуть піти під воду.

- Людство знищило 60% видів тварин на Землі.

- Скоро у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.

- 30% лісів світу використовуються, в основному, для виробництва деревини та інших продуктів. З 2000 по 2010 рік світ втрачав близько 13 мільйонів га лісів щорічно.

- Населення планети Земля у 2018 році збільшилося на 83 мільйони жителів і становить понад 7 мільярдів 635 мільйонів людей. Вже зараз людям не вистачає природних ресурсів та води, захоплюються все нові території, які раніше вважалися дикими.

От такі невтішні дані.

Так, переважна більшість людей зовсім не думають — чи збережеться наша планета в майбутньому, для них важливо вижити зараз.

Хто ж повинен подбати про нашу планету? Самі достойні, розумні, освічені люди. Як їх виявити? Через вибори.

Але, на ділі, відбувається навпаки. Народні обранці не тільки не думають про збереження планети, на якій живуть, а й ще швидше наближають її до катастрофи. Тут спрацьовує твердження про те, що влада псує людину. Тобто, всі вади притаманні простій людині, у більшості керівників зростають прямо пропорційно наявній владі.

Здавалось би у 21 сторіччі будуть лідери нової генерації, вони будуть схожими на Нельсона Манделу чи на Вацлава Гавела... Ага, дзуськи... Керівники найбільших держав все більше поводяться як дебіли. Тобто, на ділі, у 21 сторіччі якість керівників як і якість виборців значно знизилася.

Вам потрібні факти, тримайте:

- Між США і Росією почалася нова ракетна гонка.

Міністри закордонних справ країн НАТО ухвалили заяву, у якій звинуватили Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД). В НАТО зазначили, що цей документ має вирішальне значення для безпеки протягом 30 років.

- Північна Корея 8 червня 2018 року випустила залп протикорабельних крилатих ракет. Ракети малого радіуса пролетіли близько 200 кілометрів та впали у Східнокитайське море.

Експрезидент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди про протидію глобальному потеплінню (Байден нібито в цьому питанні дає задню).

- Уряд Японії офіційно оголосив про вихід з Міжнародної китобійної комісії. Країна відновить комерційний китобійний промисел з липня 2019 року у своїх територіальних водах та економічній зоні. Угода була підписана у 1986 році.

- Асад і Росія застосували в Сирії хімічну зброю понад 100 разів, попри заборону ООН.

Такі приклади можна продовжувати і далі.

Чи порозумнішає людство? Дуже сумніваюсь. Нам залишається тільки починати особисто змінювати світ. Хто як не ми?!!!

PS: Збережімо планету, інакше таргани нам не пробачать!