- Чи можна займатися коханням на велелюдній площі?

- Ні, адже дуже багато порадників.


Всі українці чудово розбираються в політиці, економіці, футболі і, віднедавна… у коронавірусі.

Дивлячись на антивірусні дії влади, грішним ділом захотілось і від себе дати кілька порад.

Відбули черговий карантин, і знову кількість хворих росте, а області перефарбовуються у червоний колір. Здається, кінця і краю цьому не видно.

Громадяни щодня дивляться на подібне замкнуте коло. Думають, як би вони вчинили в цій ситуації.

А відповіді прості до банальності.

Для того, щоб зупинити вірус, є два варіанти.

Перший – найоптимальніший… треба закупити ефективну вакцину і зробити масову вакцинацію. Причому, максимально жорстко, з штрафами для ковід-дисидентів та подібним їм придуркам.

Тут влада і населення варті одні одних. Можновладці не в змозі швидко домовитись про поставку якісної вакцини, а народ плює з високої дзвіниці на всі обмеження та перестороги.

І другий спосіб: в очікуванні ефективних ліків потрібно, відкрити таку кількість ліжкомісць, щоб можна було прийняти усіх хто потребує допомоги. Проблему нестачі лікарів можна вирішити короткочасними курсами. Медикам пообіцяти велику зарплату, яка б нівеювала ризик роботи з ковідними хворими. Де взяти на це гроші? На це питання більшість з нас, ймовірно, знає відповідь.

Неспроможність чиновників зрозуміти такі банальні речі дивує і дратує. Неспроможність втілювати у життя дії по боротьбі з вірусом показує діагноз влади та тих хто її обрав.

Поки готується новий локдаун. Ми продовжуємо ходити по колу.

А, тим часом, від коронавірусу щодня гине близько сотні українців.