Кравчук, Марчук, Онопенко, Медведчук, Суркіс – в кінці дев'яностих ці імена (саме в такому порядку) були озвучені в передвиборчому ролику СДПУ(о). Їх знали усі, та реклама лунала з кожної праски.

А ще купа календариків, де життєрадісний Андрій Шевченко закликав голосувати за есдеків, в тому числі і за власника своєї команди.

Трохи пізніше, у обшарпаному студентському гуртожитку, з посірілої стіни, освітлювала своєю красою мою убогу кімнату зафотошоплена Оксана Марченко. На плакаті було бравурне гасло: «Вона – соціалдемократка». Тоді, здається, Медведчук ще тільки планував на ній одружитися.

Потім закінчення епохи Кучми, після деякого затишшя новий проект Медведчука і Путіна «Український вибір». Марченко мелькає на талант шоу.

Ну і 2014-й. Здавалось би Україна вже ніколи не буде такою як була до війни… Але ні – вату, яка формувалась у мозку (чи що там у них в черепній коробці) десятиліттями, здається, не в змозі зруйнувати навіть російські БМ-21.

Можна довго говорити про життєвий шлях проросійської парочки, але я не про це. Я про моральний аспект.

В те, що світ складається з абсолютного добра та абсолютного зла може вірити хіба мала дитина, а ще дурень, чи прихильник індійського кіно.

Але Медведчук для мене ламає цей шаблон.

Моя свідомість не може зрозуміти його мотивацію.

Усі погані вчинки робляться або по дурості, або свідомо: переважно через жагу слави, грошей, влади.

Перше відпадає: кума Путіна я дурнем не вважаю, навіть навпаки. Слава у нього теж є, гроші, очевидно, теж. Заробляти більше, шляхом зради країни? Не думаю. На хліб з маслом йому ще тисячі років вистачить.

Влада?

Якщо Віктор Володимирович, як уже сказано, не дурна людина, то сподіватись на всеукраїнську владу не доводиться. Якщо на сході та півдні це ще можна уявити, то друга частина України його ніколи не сприйме. Тому повна влада йому теж не світить.

Є ще самонавіювання, коли ти переконуєш себе, що твої дії єдиноправильні. Та думати, що Медведчук переконав себе у тому, що Путін друг України – здається наївно.

Тоді що мотивує людину так зухвало зраджувати рідну країну? Належність до абсолютного зла?

Я на це питання не можу відповісти, може ви мені підкажете.