Що нам ті палестинські пастухи. Нудно. Жіночка не була з чоловіком, а родила сина. Син зробив непогану кар'єру: набрав собі бригаду, учив уму-розуму імператорів, придумав правила життя, страждав за переконання, помер, а потім виявився живішим за всіх живих.

Трилер, але все одно нудно.

Інше діло китайці, у них цілий звіринець. І кожна звірушка щорічно якась різна.

І от, з екранів уже не пикатих, а плоских телевізорів звучать пророцтва: щур був, сука, авантюристом, а бик буде консерватором. Хто б міг подумати, авантюристом... Заднім числом і я такі характеристики можу давати.

А бик конєшно не такий: усім при ньому зашибісь буде: хто був бідним і соплі все життя жував – купить собі теслу і точно ржатиме на новорічному шоу «Кварталу», хто страждав від одіночества – соблазнить собі модель чи якусь іншу звізду, хто родився із скромним інтелектом і на цьому самому плоскому телевізорі дивиться Піховшека з Добронравовим — полюбе перейдуть на Лінча, Пон Джун Хо та братів Коенів.

Перші два пункти 100% збудуться, а от третій – не точно.

А головне бичок точно усім принесе достаток.

«Ну заживемо, – думає Наташка з Коростишева, нарізаючи до новорічного столу гарними дольками брі, камамбер та рокфор, – а то ж у році криси – одні непрєятності: тарифи так і не знизились, епоха бідності так і не пройшла, та й на сраці стало ще більше целюліту».

Астрологи за своє: у близнюків буде несподіванка, у левів розширення можливостей, у водолія – удача, у скорпіона – кар'єрний ріст. Серйозно… Хто б сумнівався.

Нумерологи теж не пасуть задніх. Хитрими маніпуляціями без калькулятора вони знайшли квадратний корінь, додали, поділили, помножили цифри 2, 0, 2, 1 і видали – рік буде зашибісь. Навіть у пропащих імпотентів стрілка майже щодня показуватиме на полудень.

Через рік, українці, дивлячись у свої чорні дзеркала, зітхатимуть з думкою: «ну і рік, як добре, що минає, от тигр, на відміну від блядського бика, точно нормальна тварь – і буде мені щастя». А після цих думок піде в АТБ докуповувати ще кілька пляшок «Мартіні» та п'ятизіркового коньяку.