Війна гібридна розпочалась синхронно з війною інформаційною.

Війна зі зброєю була б неможливою без війни з мікрофоном.

Порох інформаційну війну програв?

Тут як подивитись...

Міністерство правди або «Мінстець» дійсно було неефективним, або недостатньо ефективним. Встановлювали якісь вишки, подавали на Крим та ОРДЛО українське ТБ та радіо. Виглядало це як обстріл слона з рогатки. Російського пропагандистського монстра таким способом не побороти.

Впевнений, і у вас знайдеться знайомий який, надивившись російського медіалайна, як мантру повторює тези про громадянську війну, хунту та розп'ятого мальчіка.

Проте, були і досягнення: це і заборона пропагандистських каналів і відключення їхніх соцмереж. Але головна перемога — це безперечно «Закон про мову» та введення українських квот у медіа.

Що планує робити нова влада у цьому напрямку?

Спочатку з'явився намір відкрити український російськомовний канал, який буде розповідати правду. Рішення, м'яко кажучи спірне і викликає більше питань ніж відповідей.

По-перше — чи зможе цей канал дійти до пересічного росіянина?

По-друге — чи сприймуть його люди, які добровільно підсіли на Соловйова та Кисельова.

По-третє — якщо канал розрахований на увесь світ, то чому він російськомовний?

По-четверте — якщо він розрахований на внутрішнього російськомовного глядача, то чи не виглядає це черговим безперспективним мовним заграванням на кшталт: «давайтє гаваріть з Юга-Вастокам», або «услиштє Данбас».

Не знаю як буде далі, але мені видається, що влада наступає на ті ж граблі. Перший дзвоник — призначення Шуфрича головою комітету з питань свободи слова.

Комітет, який покликаний боротись з інформаційною агресією, очолив проросійський депутат. Веселощі продовжується.

Шановні ЗЕдіячі, якщо не протистояти російському спруту, він рано чи пізно зжере і вас. Тому думайТЕ.

Підтримка автора: картка Приватбанк 4149 4993 4061 8014