В одному з попередніх постів https://site.ua/voryol/20558-mij-ukrayintsyami-prirva/ я писав, що населення України зараз розділилось на дві нерівномірні частини. Святкування Дня Незалежності підтвердило мою думку.

В нашій політиці з'явився новий термін — «фішечки». Святкування Дня Незалежності, яке організувала команда президента, цими фішечками було переповнене. Погодьтесь було оригінально, нестандартно та шоубізнесово. Була попса, попсу цю поставив попсовий кліпмейкер. Загалом, я думаю, що виборець Зеленського був задоволений — щось середнє між «Голосом країни» та «Танцями з зірками». Не вистачало тільки екстрасенсів та латиноамериканського шеф-кухаря. Дивне виконання гімну? А що ви хотіли, шоу без оригінальності ніхто не дивитимиться.

Нова влада продовжує зглажувати неприємні для обивателя кути, тому тема російсько-української війни була у їх шоу замаскована і загримована красивою попсовою картинкою.

Після виборів складалось враження, що пасіонарна, небайдужа частина нашого суспільства принишкла під моральним пресом з назвою "73%". Здавалося, тільки диво зможе припинити апатію. Але небайдужість і любов до рідної землі важко зламати.

Все таки Україна — буде.

Це я вас підводжу до неофіційного заходу — Маршу захисників України.

Найбільше з часів Революції гідності зібрання небайдужих українців відбулося завдяки команді Зеленського. Саме рішення не проводити парад — стало стимулом для десятків тисяч приїхати до Києва.

Цей марш став набагато більш грандіозною подією чим гіпотетичний військовий парад. Бо така кількість людей організувалась сама. Ці люди не зневірились, не зачерствіли, не махнули рукою. Ці люди і є Україна.

Після дивної весни та неоптимістичного літа, День Незалежності знову дарує надію.

Вибачайте за пафос.