Всі чекають коли нарешті в Росії холодильник переможе телевізор. Чекаєм, чекаєм, а тим часом холодильник переміг у нас… На пару з телевізором…

Телеканали, що належать олігархам, перманентне незадоволення життям та небажання бачити «народними масами» позитивних змін в державі — наблизили Україну до проросійського реваншу.

Тепер жарт про «путінську многоходовочку» уже не виглядає жартом.

І дійсно, підтримка та фінансування Москвою кремлівської п'ятої колони в Україні уже приносить свої ягідки. Плоди, щоправда, принесла і занадто ліберальна політика попередньої влади щодо відверто антиукраїнських персон.

Тепер маємо те що маємо: декомунізація згортається, люстрацію ЗЕкоманда ігнорує, «Свати» на екранах, йде мова про примирення з терористами та покаяння перед ними.

Многоходовочка Путіна, як виявилось, вдається: його кум скуплює пачками українські телеканали, в раду йдуть відверті українофоби. Що буде далі? Очевидно перегляд Закону про мову, зросійщення інформаційного простору, переслідування патріотів та подальша деградація держави.

Тому, на даний момент, видається, що Путін в Україні перемагає. Він зробив ставку на українські телеканали (український телевізор як виявилось теж став зомбоящиком), на недалекоглядність проукраїнських політиків, які вставляли палиці в колеса тому, хто чи не єдиний намагався протистояти російському диктатору, на вічну українську ненависть до влади.

Путін будував щодо України многоходовочки, але головна відповідальність на нас самих. Очевидно, сотні загиблих на майдані, тисячі загиблих на Сході не переконали нас хто наш друг, а хто ворог. Самі винні.

Залишається сподіватись, що громадянське суспільство, яке зміцнилось за останні п'ять років зробить остаточний реванш антиукраїнців — неможливим.