Нинішні росіяни (росіяни путінської епохи) — цікавий феномен, який в майбутньому будуть вивчати, кваліфікувати, та отримувати за це наукові премії.

В свій час люди дивувались, як німці — така цивілізована нація, що дала світу безліч вчених, мислителів та діячів культури, змогли перетворитись у нацистів, що без усяких мук совісті відправляли на той світ цілі нації.

Німецьке помутніння 1930-40 років зараз можна досліджувати з допомогою російського суспільства. Щоправда, в епоху Геббельса робити з людей стадо можна було виключно з допомогою газет та радіо. Зараз кожен, при бажанні, запросто знайде альтернативні ЗМІ, що показують більш-менш правдиву картину світу. Але більшість росіян вперто споживають субстанцію, яка ллється в їх мозок з екранів пропагандистських телеканалів.

Цікаву кваліфікацію російського світогляду дав один український блогер, що спілкується з нашими північними сусідами у чаті.

Так от, росіяни по світогляду діляться на три типи:

Перший, наймалочисельніший (їх менше 10%) — люди, які бачать до чого зараз дійшла їх держава. Вони в міру своїх можливостей намагаються докричатися до усіх інших співвітчизників, виходять на мітинги, мелькають на опозиційних каналах та радіостанціях. При спілкуванні з українцями вони, як правило, вибачаються, але коли мова заходить наприклад про Крим, у деяких риторика діаметрально міняється. В Росії їх називають ліберастами та п'ятою колоною.

Другий тип (їх до 20%) — люди у яких гостра форма імперської шизофренії. Це усілякі Дугіни, Кургіняни, Жиріновські, Гіркіни що не ховають свого справжнього ставлення до України. Вони говорять, що нашу державу треба всю окупувати, знищити, що РФ може робити все що хоче — бо володіє правом сильного. Таких росіян можна не любити, але поваги заслуговує те, що вони свої погляди висловлюють прямо і без лицемірства.

Третій тип — путінський електорат. Їх переважна більшість серед росіян. Люди, що підтримують Путіна недивлячись ні на низький рівень життя, ні на високі ціни, ні на збільшення пенсійного віку та вседозволеність чиновників.

Такі росіяни по сприйняттю реальності поділяються на дві категорії: ті, що все знають і розуміють, але вперто продовжують твердити, що в Україні йде громадянська війна, що у всіх бідах винна Америка, що росіяни та українці — братські народи. Це — ватні лицеміри — індивіди, що не викликають ніяких почуттів крім презирства та огиди.

Друга категорія — ватники, які щиро вірять у те, що їм ллє у вуха зомбоящик. Якраз на таких розраховані історії про розпятих мальчіків, про зґвалтованих старушок, про поїзди з бандерівцями. Це люди з низьким рівнем інтелекту і яких потрібно навіть в якійсь мірі пожаліти. Хоча ні, ми себе повинні жаліти, бо саме вищезгадана категорія росіян одурманена кисельовими та соловйовими найчастіше їде в Україну зі зброєю «рятувати рускіх від хунти та фашистів».

І наостанок. Треба менше звертати уваги на те, що про нас думають наші «брати» з-за порєбріка, жити своїм розумом і на весняних виборах не вступити знову в проросійське лайно, у яке ми вступили в 2010 році.

Підтримай автора. І буде тобі щастя. Картка Приватбанк 4149 4993 4061 8014

Дякую!