#міст_смерті: Нацкорпус провів акцію на мосту Патона

Ви знаєте, що кожного дня тисячі киян ризикують життям і здоров'ям? І ні, це я зараз не про коронавірус. Мова йде про славнозвісний міст Патона, який Кличко, Густєлєв, Осипов та Поворозник обіцяють відремонтувати аж до 2025 року!

Не секрет, що зараз міст з майже сімдесятирічною історією знаходиться у аварійному стані. Ще у 2019 експерти Інституту сталевих конструкцій ім. Шимановського назвали його стан критичним.

Але, на жаль, Кличко зі своєю командою не квапиться щось робити. Все, на що вони спромоглися, це закрити дві смуги на мосту, створивши транспортний колапс. Ба більше, на Патона, як і на інших об'єктах, вже збираються вкрасти гроші киян.

Дивіться самі, перший тендер на ремонт призначили на 9 жовтня 2020 року з очікуваною вартістю 21,5 млн грн, але торги не відбулися. А на тендері 18 березня вартість ремонту вже становить 46,4 млн грн, тобто у два рази більше, ніж торішня сума — класична схема часів Кличка та його «любих друзів».

Добре, що місцеві активісти проявляють активність та привертають увагу до мосту Патона, як, наприклад, сьогодні. Хлопці з Нацкорпусу прийшли на міст, щоб спитати, чому Кличко, Густєлєв, Осипов та Поворозник, якого, до речі, минулого року викрили на хабарі, довели міст до руйнації?

Вважаю, що подібні акції нам необхідні, щоб бодай якось змусити корумповану місцеву владу подумати над тим, до яких наслідків може призвести їхня тотальна бездіяльність.