В скільки б ви оцінили життя людини? Що за нелюдське питання, скажете ви? Але вбивця Миколи Ткаченка саме так і зробив — оцінив життя збитого ним на смерть на освітленому пішохідному переході чоловіка… в 3000 грн. Як таке можливо, скажете ви? Відповідь проста: все можна, якщо ти прокурор чи начальник в НАБУ.

А якщо не просто оцінив, а ще й прийшов після вбивства до матері загиблого і цинічно запропонував їй ці копійки, щоб «закрити питання»? Це просто не вкладається в голові. Але саме це і зробив колишній вже прокурор Андрій Калужинський. Колишній не тому, що його вигнали. Навпаки, він пішов на підвищення — він тепер цілий керівник детективів в НАБУ, ще й кум директора НАБУ Ситника.

Історія ця сталась ще в 2005 році, але її явно намагались зам'яти: справу про ДТП двічі закривали, експертизи проводились за незрозумілих обставин. Тоді мати чекала свого сина, Миколу Ткаченка, з роботи. Але не дочекалася — на освітленому переході її сина збив автомобіль, за кермом якого був Андрій Калужинський, а в салоні — працівники міліцїї. Не дивно, що справу швидко зам'яли. А коли два роки тому депутат дізнався про це і добивався її розслідування, закрили, бо сплив термін.

Та як на мене, найгірше в цій історії навіть не те, що силовики покривали свого. А те, як цинічно повівся знахабнілий від безкарності прокурор з матір'ю загиблого з його вини. В сюжеті 112-го каналу мати Ткаченка розповіла, як Калужанський після вбивства її сина приходив до неї і намагався «вирішити питання» за 3000 грн. Не покаятись, не допомогти сім'ї загиблого хоч на перший час. Ні. Він не запропонував заплатити навіть за похорон. Мати покійного його просто виставили з дому, але він знайшов її доньку і дав їй ті нещасні три тисячі, який не вистачило навіть на пам'ятник, не кажучи вже на всі інші витрати.

Це копійки навіть для прокурора. Це взагалі ніщо для начальника в НАБУ. Так оцінив свою провину «правоохоронець». Так оцінив життя загиблої від його рук людини. І якщо ви думаєте, що це якось зашкодило його кар'єрі, ви глибоко помиляєтесь. За чутками, Калужинський претендує на крісло директора НАБУ. Вочевидь, влада вважає, що саме така людина достойна захищати права людей. Думай. Те.