Інстинктивне бажання деяких осіб з нашого нешанованого політикуму будь-що утриматися біля такого бажаного корита до глибокої старості грає з ними злі жарти. Інакше можна подумати тільки одне: депутатам з «Відродження» добряче напекло голову, і вони самі не знають, що діють.

Як ще можна пояснити те, що сталося в Христинівці? Тільки так.

Тому що коли глянути на ситуацію виважено і спокійно, одразу помічаєш: «офіційна версія» не має під собою ніякісінької основи.

Депутата від Радикальної партії Олега Баштана звинувачують у п'яній бійці.

І що в результаті цієї бійки жінка потрапила до лікарні.

Правда? З точністю до навпаки. Жінка справді потрапила до лікарні. Але це дружина самого Баштана, якій зламали щелепу. Натомість, та, що вдає з себе жертву, відбулася незначними подряпинами.

Пишуть: Баштан з компанією пиячили і напали на перехожих. Показують відео. Зняте з трьох смартфонів, неначе великодню службу.

Правда? Гляньте це відео. Без коментарів, без роз'яснень деяких центральних каналів. Просто достатньо увімкнути мізки. І відкрити очі.

На відео бійки Баштана немає. Його просто немає. Чоловік стояв собі в стороні, і взагалі не просторікував ні з ким. І взагалі вони вели себе тихо, відзначаючи закінчення фестивалю, доки їх не дістали.

У кожній подібній справі одразу треба ставити головне питання: Кому вигідно?

А тут відповідь просто лежить на поверхні.

Хто був центральним нападаючим у команді провокаторів?

Тхекхвондист-сбушник Сидорчук з партії «Відродження».

Хто почав першим крутитися у лікарнях та підкидувати «правильні» версії того, що сталося, і нещадно закидати камінням будь-кого, хто не був згоден? Кореш Сидорчука — Роман Похольчук, з того ж таки «Відродження».

Які видання першими отримали свіжу інформацію, коли герої цієї історії , умовно кажучи, ще навіть до лікарні не дісталися?

Ось і все. І всі гучні заяви екс-регіоналів у фейсбуці та ютубі про те, що, люди, відкрийте очі — не більше ніж психологічна метода роблення твоїх співбесідників ідіотами.

А Олега просто підставили. І хоча зроблено це вкрай недолуго, — брехні багато людей вірять.

Останні роки нас привчили: будь-яку брехню можна представити у вигляді істини в останній інстанції. Сьогодні вже ніхто навіть не заморочується наж правдоподібністю ситуації, яку розгойдують. Приклад з Бабченком — як-то кажуть, на ліцо. Тепер маємо ще й приклад з Олегом Баштаном. І до виборів подібного буде стільки, що ми просто не встигатимемо все запам'ятовувати.