На днях депутати від «Слуги народу» вляпались в чергові зашквари. Один з них поїхав до Лукашенка, а інший забив на карантин і влаштував гучну ковід-вечірку в готелі. Керівництво партії збирає депутатів на онлайн-конференцію, де будуть розглядати ці кейси.

Вояж депутата Шевченка до Білорусі можливо був узгоджений з Офісом президента. Мета – утрясти усі питання щодо провалу операції по вагнерівцям. Річ в тім, що за інформацією від Р.Безсмертного затримання російських бойовиків в Мінську не могло відбутись без відома Лукашенка. І це логічно, бо він є диктатором і контролює все, передусім своїх силовиків і спецслужбістів. Безсмертний стверджує, що перемовини з Лукашенком велись з Банкової, ось тільки невідомо поки ким – або Зеленським, або Єрмаком. В світлі розслідування від Bellingcat їм конче необхідно узгодити з главою Білорусі усі позиції, щоб не було різнотрактувань. Безпосередньо Зеленський чи Єрмак ніяк не можуть поїхати до Мінська з зрозумілих причин, а ось відрядити когось з такою секретною місією можна. Шевченка обрано як найбільш проросійського депутат від «Слуги». А щоб подібних припущень не виникало, вони навіть можуть його виключити з фракції.

Ковід-вечірка від депутат Тищенка мене особливо не здивувала. Адже цей «велюровий» депутат своєю поведінкою не раз демонстрував, що готовий покласти на закони, карантини та інші норми. Рік тому його ресторан «Велюр» працював на повну потугу, в час, коли інші були зачинені. Давайте не забувати, що таких бультер'єрів завів в Раду Зеленський. Мій прогноз – щоб зберегти обличчя фракція може виключити й цього депутата з своїх лав, але це буде формально, а де-факто Тищенко голосуватиме, як йому вкажуть на Банковій, адже з бультер'єрами їх господарі саме так і діють.