Діюча влада продовжує демонструвати дилетантизм та безпорадність. До цього додалась ще й корупція, яку вони вже не зможуть заперечити після скандалу з «плюшками» для нардепа-слуги. Раніше владні канали комунікації казали так – ми нові, недосвідчені, але не крадемо. Відтепер вся країна бачить, що вони ще й крадуть.

25 жовтня вибори до місцевих органів влади – ОТГ, міськрад, райрад, облрад, мерів міст. Ці вибори є надзвичайно важливими, оскільки громадяни мають вирішити, чи допустити й на місцевий рівень непрофесіоналів і корупціонерів, чи захистити себе іншим вибором.

На виборах потрібно захистити децентралізацію – одну з головних реформ попередніх років, яку зараз намагаються згорнути. Це та реформа, яка призвела до наповнення бюджетів громад і міст. Якщо на 2013 рік зведений бюджет країни складався в пропорції 80 на 20, де 80% кошти центрального бюджету, а 20% – усіх місцевих бюджетів разом узятих, то станом на 2016 рік ця пропорція становила 50 на 50.

Сьогодні влада хоче повернутися до стану 80 на 20. У проекті бюджету – 2021 вони скасовують асигнування на розвиток ОТГ. У бюджеті 2019 на ОТГ було виділено 2 млрд. грн., а в проекті на 2021 – нуль. Також суттєво скорочено асигнування за програмами Державного фонду регіонального розвитку, зокрема на соціальний розвиток територій. Тернопільщина не отримає 150 млн. грн. державної допомоги, яку мала раніше.

Децентралізація це норма для країн Європейського союзу. Заперечувати її означає заперечувати курс на європейську інтеграцію України, а це вже антиконституційно. Тому місцеві вибори 25 жовтня мають державне значення. Бо йдеться не лише про захист прав і можливостей регіонів, міст і громад, а про безпеку усієї країни.

Децентралізація та євроінтеграція – ось досягнення попередніх років, які мають бути захищені 25 жовтня на виборах. Щоб не втратити ці здобутки експерименти з обранням невідомо кого, як це робилось на центральних виборах у 2019 році, мають бути припинені.

І вибір є. Це вибір на користь патріотів й професіоналів, яких висуває партія «Європейська солідарність». Це партія п'ятого президента Петра Порошенка, за якого було зупинено російського агресора, розпочато реформи і вже через два роки досягнуто економічного зростання. На момент транзиту влади в 2019 році зростання ВВП складало +4,7%.

В списки «ЄС» беруть не за красиві очі й привабливу посмішку, а лише при наявності двох «П» – професіоналізму й патріотизму. Ці два «П» можна також асоціювати й з ініціалами їх лідера. Лише професіонали й патріоти на місцях можуть компенсувати непрофесіоналізм й безідейність так званих слуг народу в центральній владі й зупинити проросійський реванш, який несе країні ОПЗЖ.