Президент Зеленський якось запевняв загал, що корупції у владі більше немає. Її мовляв перемогли. Насправді корупція квітне, змінивши забарвлення на зелене. Боротьба з цим явищем за нової влади припинилась, на цьому поприщі все тихо й спокійно – як на цвинтарі.

А неспокійні журналісти «копають». Нещодавно «Схеми» провели розслідування. З'ясувалось, що державну енергогенеруючу компанію «Центренерго» за півроку обдерли як липку. В 2017 році компанія приносила прибуток близько 2 млрд. грн. На кінець 2019 вона фінішувала з такою ж цифрою в 2 млрд. грн., тільки в мінус, тобто зі збитками.

Дельту в 4 млрд. грн. присвоїли компанії, пов'язані з олігархом Коломойським. А все через постачання до «Центренерго» вугілля й газу за цінами вище ринкових. Журналісти оприлюднили назви компаній, задіяних у цих схемах – «Рекорд систем», «Синтез ойл», «Юнайтед енерджи». Копаючи далі, журналісти довідались, що за цими компаніями стоять ряд офшорів з Кіпру. Без дахування влади на найвищому рівні такими махінаціями займатись не можливо.

Наведу ще ряд прикладів корупції Зе-влади. Так, держкомпанія «Укрнафта», співвласником якої є той-таки Коломойський, 13 квітня в карантин підписала мирові угоди з 5 компаніями з орбіти групи «Приват» щодо кейсу передачі безоплатно сирої нафти на суму 7,6 млрд. грн. В нас настав комунізм чи як? Без схвалення найвищої влади така «благодійність» є неможливою.

Давайте згадаймо інші «етапи великого шляху», що подолала влада за рік свого кермування:

Далі чекаємо від «Схем» та інших неспокійних журналістів прізвище високопосадовців, які причетні до зазначеної корупції, зокрема до розкрадань в «Ценренерго». Припускаю, що це прізвище на Зе починається і на повний капець закінчується.