До голосування залишилось два тижні.

До останнього часу рейтинги головних прохідних партій виглядали досить стабільно. Беззаперечний лідер – Слуга народу. Підтримка була в межах 45 – 50%. Обговорювались можливості монокоаліції.

Але рейтинг Слуги почав просідати. Команді Зе! не вдається втримувати високий рівень довіри і виборець поволі повертається до своїх звичних політичних гаваней. Проросійські виборці – до проросійських сил, проєвропейські – до проєвропейських, соціальні – до соціальних.

До якого ж рівня може впасти рейтинг Слуги?. Відповідь – до 30%. Це той результат, який Володимир Зеленський взяв на виборах президента у першому турі. 30% це такий собі ядерний електорат команди Зе! на сьогодні.

І якщо відцентрові тенденції набиратимуть обертів, то за два тижні ми можемо бути свідками такого ось суттєвого скорочення рейтингу пропрезидентської партії.

Якщо слідувати цій логіці, то підтримка партії Петра Порошенка може навпаки – зрости. Адже його результат у першому турі був 16%. Це ядерні відсотки Порошенка, але досягнуті вони були за відсутності кандидата в президенти Святослава Вакарчука.

На парламентські перегони Вакарчук пішов і забрав собі половину виборців Порошенка. Якщо скласти разом рейтинг Голосу й Європейської солідарності, то вийде близько 16%.

Порошенко зможе повернути собі усіх своїх виборців, якщо Вакарчук зійде з перегонів і закличе своїх прихильників підтримати партію ЄС. Це буде вагомим внеском патріотичного співака і громадського діяча в загальну справу із протидії російському реваншу в Україні.