Політичні розрахунки відрізняються від математичних. 2 + 2 в політиці не завжди дорівнює 4, як у математиці. Може бути три, а може п'ять.

Об'єднання політиків Бойка з «Опоблоку» та Рабіновича з «За життя» не обов'язково призведе до автоматичної суми їх рейтингів. Бо у кожного з них є власні виборці, яких точно об'єднує проросійськість і нелюбов до проєвропейської влади.

Відмінність же цих виборців полягає у орієнтації на абсолютно різні типажі Бойка й Рабіновича. Перший типовий господарник, так званий «червоний директор». Він суворий, небагатослівний. Людина справи. Рабінович це демагог-популіст, крутій, людина слова, шоумен.

Саме усвідомлення цього факту змусило Рабіновича вийти з «Опоблоку» у самостійне плавання, де він досить швидко здобув «в дошку» свій електорат.

Переконаний, що зараз, після возз'єднання, кожен політик розчарував якусь, хай і незначну частину своїх симпатиків. Нащо йому той екс-регіонал? — задається питанням хтось з прихильників Рабіновича. Нащо йому той клоун? — чортихається хтось з підтримки Бойка. Дехто, не знайшовши відповіді, махне рукою й потягнеться до інших політиків.

До інших це до кого? Від Рабіновича можливий відплив до Зеленського. Дуже вони схожі, погодьтесь. Від Бойка бозна куди. Відплив можливий в різні сторони.

Наголошую, що такий відплив стосується незначної частини їх спільних виборців. Більша ж частина вітатиме об'єднання і підтримає його. І це ще не все.

Популізм Рабіновича дозволить новому об'єднанню зайти на електоральне поле «Батьківщини». Саме там вони можуть компенсувати втрати від об'єднання. Чому?

Бо електорат Тимошенко здебільшого не ідейний, хоча й патріотичний, а орієнтований на вирішення соціальних проблем. Соціологи подейкують, що в центрі України вона давно вже зайшла далеко вліво, аж на поле комуністів.

Так ось саме зліва вона повинна очікувати електоральних втрат від об'єднання Бойка й Рабіновича. За умови, якщо останньому вдасться вміло її перепопулістити. А він це може.

В результаті рейтинг Тимошенко дещо знизиться, а рейтинг Порошенко, після остаточного отримання Україною Томосу, продовжить тренд на сходження і впритул підійде до неї.

І на останок. Від «Опоблоку» в об'єднання увійшла його частина, представляє яку Бойко, за яким, у свою чергу стоїть Фірташ. За Рабіновичем же стоїть Медведчук. Отже це об'єднання можна називати Бойка — Рабіновича, а можна Фірташа — Медведчука.