Політична корупція пронизує всі рівні сьогоднішньої влади, і приносить дивовижні результати, які складно пояснювати логічно.

Загальний рівень підтримки партії БПП по країні, менше 5% — ось дані останнього незалежного опитування.

5c21f1528b361.jpg

Результати виборів в 82 громадах країни в грудні 23. і вже 33%!

5c21f15a01bec.png

Питання: як можна при рейтингу менше 5% отримувати 33% мандатів депутатів місцевих рад?

1. Використовувати адміністративний ресурс. Часто депутатами стають керівники відділів освіти, комунальних підприємств, дитячих садків, підприємці які так чи інакше пов'язані з місцевою владою. Вони не приймають, рішення самостійно — а управляеются місцевої «елітою», яка буде завжди підтримувати владу яка допомагає їм, і тільки їм заробляти.

2. Через фінансування з «чорних» кас партій. Заробляючи на політиці, такі партії використовують частину ресурсів для виборів. Вони фінансують штаби, активістів, спеціальні групи (їх називають сітками) агітаторів, цілі команди «професійних» політичних консультантів (зараз їх сезон роботи). Гроші вкладаються в рекламу, газети, намети і т.д.

3. Через страх. Багато людей, особливо ті працюють в бюджетній сфері змушені голосувати за свого директора садка, керівника КП через страх втратити роботу. Підприємці розуміють, що їм необхідно підтримувати «хороші» відносини з поточної владою і впливають (особливо на великих підприємствах) на вибір співробітників

4. Через апатію людей і відрази до політики як такої. Велика частина українців не довіряє політикам і просто не ходить на вибори. Частина виборців просто поїхали в інший регіон і не пройшли ще радянську процедуру реєстрації, частина виїхало з країни взагалі. Отримуючи інформацію з реєстру виборців такі партії як БПП (він не зовсім точний) активно це використовують.

5. Звичайні брудні технології — підвезення, підкуп, шантаж інших учасників, все що вміють робити ці хлопці. Раніше вони це робили в інших партіях, зараз вони це роблять в БПП, далі будуть це робити в інших.

6. Через контроль місцевих засобів масової інформації. Вони умовно можуть вважатися незалежними і залежать від підтримки влади.

Разом — на місцевому рівні зміни практично не можливі тому там на кожному клаптику землі свій колективний порошенко, а по суті феодал.

Тому, РНС за зміну політехнічної системи виборів — заборона на рекламу (будь-яку), відкриті списки, скасування мажоритарних округів, прямий відкликання депутатів і мерів за ініціативою зборів громадян і т.д.

Ми обов'язково це зробимо, і очистимо Україну від політичної корупції. І такі партії як БПП будуть отримувати резьтати які вони заслуговують менше 5%