Політична еліта сьогодення це в першу чергу бізнесмені, а партії це частина бізнесу.

Вони мислять просто. Вкладають і отримують прибуток. Примітивна модель їхнього існування.

Партійна діяльність це проект — якій можна вигідно продати, купити, або швидко пере-красити. Тому існує ринок «партій», «політиків», «лідерів», «громадських організацій», людей які можуть вам перекрасити кого завгодно, у що завгодно.

Треба визнати, що зараз більша частина громадян не приймає участі у керуванні своєю державою і не може впливати на те, що відбувається.

Але ми усе наполегливо чомусь продовжуємо вірити у міфі, мов чимось ми дуже поганим захворіли.

З останнього, що чув — мовляв двічі прем'єр і чотири рази депутат розуміє, що на справді означає «суспільний договір» презентуючи його нові умови, забувши про виконання старих.

Таким чином, побачивши гарну обгортку — самі створюємо і підтримуємо порочне коло — людей і ідей.

Що може бути у сучасного політика? Тільки репутація і довіра, власні цінності які можуть бути підтримані або можу бути не підтримані суспільством. Нічого більше. Все решта це бажання політика впіймати настрої людей, а головне гостре бажання влади.

Які ликі повинні допомогти? — до влади повіни приходити люди, яких ми не бачимо на ТВ і в публічному просторі, але усі ми знаймо чім вони займаються. Як багато вони зробили і роблять для України – волонтери, майдановці, активісти, військові, громадські діячи.

Це можливо зробити тільки через проведення народніх праймеріз – щоб жоден з «бізнесменів – політиків» не міг впливати на хід майбутніх виборів Президента. Адже відкритий відбір допоможе нам побачити якими справами вони виконували основні положення суспільної угоди і присяги.

Народні Праймеріз — реальна альтернатива змові діючих еліт і кандидатів і гарній шанс стати трохи здоровіше.

#НародніПраймеріз


5b28d67f71b83.jpg