Щойно отримав від мешканця Миколаєва Анатолія Ільченка листа:

«Куплю коктейль Молотова.

Кину цей коктейль у Одеський сепаратистський апеляційний адміністративний суд. 30.01 2018 був я у цьому суді. Сепаратизм відчув вже на вході. Охоронники не розмовляли українською. Вони щось вимагали від мене незрозумілою мені мовою, схожою на вульгарний суржик з назвою рускій язик. і не пропускали до суду. Я ж їхнього язика не знаю, тож не розумів, що вони хочуть і чого не пропускають мене до суду. Довелося викликати поліцію. Приїхала поліція і вияснилося, що суд охороняє якась російська організація, У охоронника було посвідчення російською мовою і він вперто відмовлявся будь-що сказати українською. Як мені переклали, охоронник ще й ображав мене. Поліція взяла мою заяву про внесення відомостей до ЄРДР за фактом дискримінації за мовною ознакою у суді. Це була дискримінація, бо у цьому суді україномовних осіб, навіть таких поважних як я, не допускають до суду, позбавляють права брати участь у судовому засіданні. Допускають до суду тільки тих, хто хоча б розуміє отой язик, усім іншим – зась. Через декілька днів телефонував мені один адвокат і розказав, що і його не пропустили до суду, бо й він україномовний. Була поліція та не допомогла йому пройти до зали судового засідання.

Поліція не розпочала розслідування за моєю заявою від 30.01.2018, а це означає, що держава не захищає мене від сепаратистів, від дискримінації. Це означає, що держава позбавляє мене права брати участь у судовому засіданні, бо ж найняв росіян для охорони суду голова суду. Тож доведеться самому захищатися від дискримінації. Я вже повідомив гарячу лінію Державної судової адміністрації, що кину в охоронників коктейль Молотова. От тільки коктейлю в мене ще немає. Тож прошу, у кого є такий, продайте його мені, якнайшвидше, бо наступне судове засідання 28 лютого. У Миколаєві мене легко знайти, тут мене кожна собака знає. До речі, у Миколаєві у судах таких конфліктів немає.

Анатолій Ільченко»

Допитливому читачеві нагадаю, що Анатолій Ільченко – це правозахисник який виграв десятки судових справ захищаючи свої мовні права. Для досягнення мети йому доводилося ризикувати життям (була спроба вночі на тротуарі біля свого будинку переїхати автомобілем), ризикувати здоров'ям (в суді колишній працівник КГБ\СБУ намагався відірвати вухо), піддавався психологічному тиску (поблизу будинку розвішували оголошення з його фотографією про педофіла), за пікет МВС з плакатом «Не виключено, що міністр Захарченко падлюка» міліція всунула в психіатричну лікарню, а ще за півроку до Революції гідності ходив по центру Києва з плакатами «Янукович козел» (дивись фото) і «Янукович козел – шукаю ветеринара».

Тож людина здатна на вчинок. І у випадку придбання коктейлю ним скористається – це очевидно. Очевидним є те, що себе підпалювати Ільченко не буде. Очевидним є і те, що один з недопалків від 2 травня, яких пригрів за державні кошти у себе в суді голова апеляційного адміністративного суду Одеси від цього коктейлю не догорить. А буде нанесено майнова шкода державній установі і пан Анатолій буде притягнутий до відповідальності. І ця відповідальність буде максимально можливою. Бо держава Україна для того своєю бездіяльністю по захисту мовних прав українців і провокує на вчинки щоб звинувачувати доведених до відчаю безправних українців.

5a9445694e15c.jpg