Рейтинг Зеленського неухильно падає. І впаде ще нижче. Зараз він є таким, як перед першим туром. Ситуативні союзники розбіжаться по своїм первинним вподобанням. Парочку, можливо, підбере Смєшко чи Гриценко. Реально ситуація така, що проросійського електорату в нас назбирається процентів 30%. І оскільки ОПЗЖшки ідуть єдиним фронтом з Шаріками , то у нас все погано.

Найбільш політично близькі партії найбільше ворогують, тому що претендують на одного виборця. І Бог їм в поміч, якби на політичному полі були тільки вони. Тоді в своє задоволення можна розбиратися, хто більше любить Україну, і як її краще будувати. Навіть корисно було б.

Але наразі маємо оті 30 процентів. Яким треба дати час. Комусь час народитися, комусь час вирости. А комусь просто час померти. Але ті, хто буде рости, повинні рости в вільному, незалежному українському середовищі. Яке сприяє усвідомленю себе саме українцем. Ми повинні виграти їм цей час.

А тому потрібно зробити те, що Ющенко зробив у 2004. Об'єднати всі проукраїнські політичні сили. Звичайно, це повинні зробити політики. І я сподіваюсь, що їм стане розуміння. Але всі вони існують завдяки нам. Це ми даємо їм мандат. Тож маємо право і обов'язок вимагати цього від них.