Колись політики були інакші. Це були старі дядьки по типу директора заводу, в однакових сірих костюмах, дуже серйозним голосом говорили загальними фразами . Запам*ятати зміст тих речей було неможливо. Ще у них часто були проблеми з дикцією, що ще більше ускладнювало розуміння. Врешті решт, розуміння і не малося на увазі. Все вирішувалось вище.

Потім на короткий час з*явилися політики, які вміли працювати з масами — говорити і говорили цікаво. Це була доба Ющенко та Тимошенко. За ними підтягнулись і дрібніші фігури. Загальна маса людей підняла голови. Досі все рішали за них — політики лиш видавали загальні фрази, які були скоріш ритуальними, ніж нести якийсь зміст. І раптом з*явився зв*язок. З*явились відповіді, пояснення і картина майбутнього. Люди відчули себе тими, від кого залежить. До них апелювали, їм пояснювали. Їх закликали вибирати!

Старі політики схопилися за голову — те, що раніше було даниною традиції і декорацією демократії — раптом стало живе і почало відігравати роль. Раптом став важливий яскравий зовнішній образ, харизма. Слова знову отримали зміст!

Зміст негайно постаралися підмінити виглядом. Людей почали дурити на інший манер — це стало доступним лиш висококласним професіоналам. Ми доросли до Риму!

Але все у природі повертається. Нехай і по спіралі.

Тепер від професіоналізму вкупі з харизмою лишилась лиш харизма. Харизма, що не несе ніякого змісту. На одне і те саме питання по черзі даються протилежні відповіді. Ви можете вибрати відповідь. Вона не матиме ніякого впливу на дії чи особистості. Якщо більшість вибере одну відповідь — їй скажуть : ок, ми почули, робим так. Але зроблять інакше і пояснять це інтернет-опитуванням або голосуванням по телефону. 12 тис вийшло на майдан? А ми провели інтернет опитування серед 1000 людей по телефону і вони хочуть оттак. У нас зріз суспільства.

Насправді суспільство знову усунули.

Поки ми напружуємо слух і зір, і розумові зусилля, намагаючись відгадати — ЩО нам сказала наша Піфія, як це трактувати? а може, це треба розглядати з цієї точки зору? а може, слід врахувати дитячі травми?ми знову стали масою, яка ні на що не впливає. Незважаючи на майдани, влучні пости і їдку сатиру — ми тільки 3-х бальне хвилювання на морі, і дельфіни, що вистрибують з хвиль. Нічого страшного, корабель може плисти.

Вантаж овець повинен дістатися точки призначення.