У нашому теперішньому світі, як сказав Корчинський, журналістика втратила всі свої функції, залишивши лише функцію продажності.

У всіх інших її замінили блогери. Хто шось скоїв – сам це зняв і сам виклав у мережу. Навіщо кореспондент? Блогери це поширюють та аналізують.

Що роблять журналісти? В сучасних новинах навіть граматичні помилки – не рідкість.

Складається враження , що останнім часом функція каналів новин – не розголос, а замовчування. Журналістика, як фах – вимирає. Канали беруть гроші, щоб мовчати. Передвиборчі інтерв*ю Зеленського – про те, як півгодини говорити і і не дати інформації ні на йоту. Але створити враження. Можливо, журналістика перекваліфіковується в косметологію?

Або зняти пару гострих сюжетів, а потім брати гроші на замовлення. Наливне яблучко за якийсь час згниє, але ще повисить, гроші можна підняти.

Журналістика мені більше нагадує ніньзя – не тих, що скрадаються тінями, опоетизовані і таємничі. А тих,справжніх, що цілий день чекають у вигрібній ямі,з головою у лайні, коли прийде об*єкт замовлення , щоб вистрілити йому в дупу отруєним дротиком.

Якщо ви пес на стражі – ви повинні гавкати на злодія, а не на господаря. Ті, хто цінує свободу слова – ви рвете їх на шматки, виливаючи помиї і чутки – а шо такова? У нас дємократія! А у деспота скавчите і плазуєте. І хоча навіть ваша власна вигода повинна вам підказувати, при кому вам краще існувати – але ні! Захлинаючись слиною хапаєте бабки у того, хто завтра вперіщить вас нагайкою.

Цієї суботи у Рівному на площу з плакатами вийшли хлопець і дівчина 20-ти та 16-ти років.

5ceec729db4b0.jpg

Їх затримали та оштрафували за «несанкціонований мітинг». Оштрафували також матір дівчини «за неналежне виконання батьківських обов*язків».

Наступного дня у Рівному вийшли активісти протестувати проти цього затримання. Фото було тільки у фейсбук. Тепер вже немає.

У Києві вийшли у підтримку. В понеділок – У Івано-Франківську. Хто бачив це у новинах?

5ceec87dc485c.png

5ceec89c82ed8.jpg

5ceec8aa96695.jpg

5ceec8b7f41d2.jpg

А це ж наше базове право — свобода вільно виражати свою думку.