Кожна думка чи ідея, потребує вдалого часу для її поширення. Вгадати досить важко. Місяць тому я написала цей пост, а пізніше знайшла на сайт.юа інший, двохрічної давності іншого автора і, правду кажучі, набагато краще написаний. Але він тоді не знайшов «розуміння серед мас». Ця ідея важлива для мене, тому я викладаю знову, в надії, що минувщі події змусять подивитися на неї іншими очима. Буду рада вашим зауваженням.


Демократія перекладається як «влада народу», але взагалі-то історія знає кілька видів демократій. Наприклад, існувала система, при якій голосувати мали право лише крупні землевласники. А була — де лише голова родини (дорослі сини не голосували, якщо жили з батьком одним домом). Або лише громадяни — вільні люди (раби, навіть відпущені на волю і заможні — не могли).

Перед кожними виборами лунають голоси, що не всі громадяни України є громадянами. Хтось вважає себе громадянином СССР, а дехто — сусідньої країни. А хтось — і телевізору.

Забрати у бабці паспорт і купити їй гречки?але ж її ровесники балотуються у президенти.

Тест на знання української мови та історії?боюсь, ми прогавили цей момент.


Найбільш оптимальний варіант, на мою думку — це добровільний відсів. Людина може відмовитися від свого права голосувати і отримати грошову компенсацію. Більшу, ніж може пообіцяти будь-який кандидат. Наприклад, 5 тис? І все, викреслено зі списку виборців.

Можна купити собі багато гречки чи мобілку і не морочити дурним голову. Хай голосують ті, хто відчуває себе громадянином і приймає відповідальність за свій вибір.

І звичайно, повернути право голосу можна, але вже дорожче)
Ну от, як вам такий варіант?))