Президент регулярно демонструє свої бажання виконати передвиборчі обіцянки і регулярно стає автором законодавчих ініціатив не дивлячись на жодну критику в його адресу. Цього разу він вніс на розгляд парламенту законопроект про підвищення мінімальної зарплати, яка має зрости з 1 вересня до 5000 грн., а з січня 2021 року вона має підвищитись вже до 6500 грн. Планується, що це відбудеться вже на найближчій позачерговій сесії Верховної Ради.

Припускаю, що опоненти одразу почнуть критику цієї ініціативи говорячи про посилення навантаження на бізнес, але за умов тотальної соціальної нерівності це один з існуючих механізмів таку ситуацію вирівняти, адже передусім це турбота про найменш захищені групи людей.

Замість критики ініціатив президента – опоненти можуть подати альтернативний законопроект і запропонувати знизити мінімалку, але подивимось хто в парламенті наважиться на такий крок, і з чим вони потім будуть йти до людей.

Президент у нас є гарантом виконання конституції і закладених туди соціальних гарантій, а також так історично склалося, що ефективність його роботи асоціюється з благополуччям конкретної особи. В умовах парламентсько-президентської форми правління такий крок президента, напевне, єдино можливий для дотримання цих гарантій.