Останнім часом все складається таким чином, що деякі вищі керівники в державі можуть піти в політичне небуття, я ряд інших хоче швидко заскочити нагору. Одним із тих, хто явно не втрачає час – є Андрій Портнов. Останнім часом, його надзвичайна активність не могла залишитись не поміченою.

Але є і зворотна сторона цієї медалі. Віднедавна він має шанси опинитися в американській в'язниці.

Справа в тому, що він підпадає під американське розслідування проти Ігоря Коломойського за законом "RICO". Проти Коломойського веде розслідування американське ФБР. Навіть Джуліані називає Коломойського «Кримінальним олігархом».

До того ж нещодавно «Приватбанк» при підтримці американців подав позов до суду штату Делавер. Ним висувається звинувачення по статті по антимафіозному закону "RICO". Під дію цього закону можуть потрапити всі, хто має причетність до Коломойського. Вони можуть вважатися причетними, як члени злочинної мережі. А за словами самого Коломойського, Портнов йому «юридично допомагає вже 20 років».

Всі спільники Коломойського і Портнова опиняться в дуже не зручному становищі, та під щільним наглядом США. На мою думку, зараз офіційний Вашингтон розглядає його як одного з агентів Кремля, який може нанести геополітичні втрати для США на території України. А такі хлопці як Фірташ і Лазаренко можуть багато що розповісти ФБР, в обмін на пом'якшення для себе ситуації.