Найостанніші дослідження 22-27 березня від Соціологічної групи «Рейтинг» показують, що нас чекає найзапекліша боротьба за президентське крісло ще в першому турі виборів!

Останні дані показують, що боротьба буде за кожний голос. Якщо врахувати коефіцієнт явки серед тих, хто визначився з кандидатом, то цифри у трійки лідерів стають ще більше наближені одна до одної.

Рейтинги серед тих, хто має намір голосувати і визначився

Рейтинги серед усіх

По суті, вже перед самим фінішом, боротьба йде виключно за те, щоби не стати третім зайвим!

А вибір нині взагалі зведений до найпростіших аксіом:

і так далі….

Кожний, так би мовити, сам собі обирає те, що для нього є важливим!

Але як показує практика – у своєму визначенні людина проходить шлях від емоцій до логіки, від форми до змісту. За формою, напевне, гарно виглядає Зеленський (весело, по-новому, легко, і т.д) і Порошенко (обіцянки про Євросоюз, НАТО, повернення Криму і т.д), а за змістом виграшною є позиція Тимошенко (Новий курс, економічні зміни, експертні розробки і т.д)

Результати всіх соціологічних досліджень демонструють, що загальна недовіра до влади досягає до 75%. Це і є сумарний рейтинг всіх опозиційних сил, починаючи з Тимошенко та Зеленського

Логіка частини виборців, а особливо четверті виборців, хто ще не визначився, зараз дуже проста — вони голосують не стільки за когось, а скільки проти того, що є зараз, а значить проти влади. Це не додає шансів на перемогу Порошенко, а скоріше їх зменшує.

А якщо згадати, що соціологія традиційно дає менші результати партії «Батьківщина» ніж потім показують офіційні результати, то Банковій не даремно нервують! Без адмін.ресурсу та фальсифікацій – шансів дуже мало.

Це показують і очікування виборців, хто вийде у другий тур:

1. Володимир Зеленський – 43.7%

2. Юлія Тимошенко – 40.3%

3. Петро Порошенко – 37.9%

Згідно дослідження більшість українців очікують, що у другому турі зустрінуться Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський. При цьому, виборці Юлії Тимошенко більш мобілізовані, а ось Зеленському треба над цим добре попрацювати.

Всі прорахунки можливих конфліктів показують, що лише проти сфальшованих виборів з боку Порошенко можуть бути масові акції протесту. Найспокійнішим варіантом другого туру буде пара: Тимошенко — Зеленський. Тоді у другому турі нас очікують справжні вибори. Інші варіанти другого туру будуть мати багато несподіванок і ймовірних об'єднань навколо опозиційного кандидата.

А це буде означати війну між кандидатами до останнього.

http://ratinggroup.ua/research/ukraine/monitoring_elektoralnyh_nastroeniy_ukraincev_22-27_marta_2019_goda.html