Майже 10 соціологічних досліджень, що були проведені від початку березня показують двох кандидатів, які потрапляють до другого туру президентських виборів, і це — Зеленський та Тимошенко.

І тільки центр соціальних та маркетингових досліджень «CОЦИС» Ігоря Гриніва, який заодно є керівником виборчої кампанії кандидата в президенти України Петра Порошенка, із безсоромною впертістю знову публікує своє дослідження з відмінними від усіх решти результатами, де Порошенко «впевнено перемагає», та потрапляє до другого туру.

Яка ж несподіванка!

Хто ж має право подумати про підтасовку результатів, якщо контора керівника штабу Порошенка показує потрібні результати для Порошенка?

«Вікіпедія» про «CОЦИС» пише наступне: «Соціологічну службу „Социс“ неодноразово звинувачували у фальсифікаціях соціологічних досліджень, в тому числі на користь влади. Під час президентських виборів 1999 року та парламентських виборів 2002 року „Социс“ співпрацював із фондом „Соціальний захист“, який створив Олександр Волков, радник Леоніда Кучми. „Социс“ здійснював більшість соціологічних досліджень для влади. На президентських виборах 2004 року президент центру „Социс“ Микола Чурилов вилучив із даних екзит-полів дані 1 млн. 200 тис. виборців західних областей, змінивши дані на користь Віктора Януковича. Перед президентськими виборами 2014 року компанія „Социс“ першою опублікувала рейтинги, які виводили на перше місце Петра Порошенка. Це стало підставою для відмови Віталія Кличка у президентських виборах. (https://uk.wikipedia.org/wiki/SOCIS)

Складається враження, що об'єктивність їх особливо не турбує, і що саме такі результати вони собі вже і запланували! Значить дослідження може мати іншу мету, наприклад, підготовка бази для викривлення результатів, або в народі „фальсифікацій“ які мають співпасти з результатами попередніх досліджень хоча би їхньої агенції…

При цьому інші визнані агенції такі „група «Рейтинг» і «Центр „Соціальний моніторинг“ в останніх дослідженнях підтверджують негативний баланс довіри/недовіри, наприклад, Зеленському мінус 10,4%, а Порошенко мінус 60,9%!

Так само як прорахунок 10 можливих різних ситуацій другого туру у всіх варіантах показують перемогу кого завгодно, але не Порошенко. Згідно дослідженню Порошенко у другому турі програє всім кандидатам, навіть Бойку та Гриценку! (https://smc.org.ua/news/politychna-sytuatsiya-ta-elektoralni-oriyentatsiyi-naselennya-ukrayiny-berezen-2019-roku/)

Всі дані і всі прорахунки демонструють, що ЧЕСНО виграти вибори Порошенко не може.

А якщо зважити на, те що понад 50% респондентів не проголосують за Порошенка за жодних обставин, і згадати всі фактори та принципову позицію МВС та його очільника Арсена Авакова про чесні вибори – то маємо ситуацію при якій любі сценарії команди президента як мінімум призведуть до повної делегітимації президента та влади, а як максимум до масштабних акцій протесту…


То які ж насправді криються плани за такою соціологією?