Останній день передбачений законом для зняття своєї кандидатури очікувано мав нам принести певні сюрпризи. Вчора центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Дмитра Гнапа, Євгенія Мураєва та Дмитра Добродомова кандидатами на пост Президента України на чергових виборах 31 березня. І якщо зняття з виборчих перегонів Гнапа та Добродомова не отримали серйозного резонансу, то спільна прес-конференція Євгена Мураєва та Олександра Вілкула виклика багато емоцій і змусила експертне середовище та ЗМІ подумати над подальшими перспективами такого об'єднання. Певні експерти здивовані, що потенційно більш перспективний та рейтинговий Євген Мураєв знявся на користь Вілкула, динаміка підтримки якого не зростає і потенціал до такого росту поки не очевидний…

Для справедливості варто сказати, що об'єктивно у них немає можливості виграти президентські вибори, а ось запит на об'єднання опозиції є! Виборці біло-голубого табору не будуть більше витрачати час і шукати в чому принципова різниця між кандидатами і їх програмами.

Стало очевидно, що цим двом політичним силам, та їх лідерам набагато важливіше взяти потрібну та впливову кількість місць у наступному парламенті, аніж боротися один проти одного на цих виборах. Одразу після їх об'єднання виникла домовленість про те, що Євген Мураєв поведе об'єднану партію на вибори, і буде розглядатися розглядається як майбутній прем'єр. В цій ролі він виглядає досить гармонійно, бо його професійні якості та виважена політична позиція більше підходить для системної роботи на чолі виконавчої влади.

Лідери розраховують, що їх об'єднання подвоїло шанси на потрапляння, або навіть формування більшості в наступному складі Верховної ради України. Це би дозволило мати суттєвий вплив на будь-якого президента та дозволило сформувати уряд. Саме уряд, який формує коаліційна більшість відповідає за більшість тих речей, про які говорять у своїх програмах майже всі кандидати в президенти. Дочекаємося осені і виборчої кампанії до парламенту і побачимо на що здатне політичне об'єднання двох актуальних та політичних сил!