Сезон передвиборчих перегонів у самому розпалі. З кожним днем кількість зареєстрованих кандидатів зростає. Боротьба стає запеклішою, а методи більш жорсткішими. В своїх кампаніях претенденти на президентське крісло використовують не тільки болючі та сакральні теми для людей, але й охоче маніпулюють свідомістю українців через замовні соціологічні дослідження. Переважно цим зумовлюється надзвичайно велика кількість існуючих на сьогодні опитувань. Разом із тим, говорити про те, що соціології зовсім не можна довіряти, теж неправильно. Як і будь-яку іншу інформацію, результати досліджень варто аналізувати, порівнювати між собою, а не просто сприймати на віру. Якою б не була соціологія якісною чи відверто сфальсифікованою на користь того чи іншого кандидата, волевиявлення громадян на виборах безперечно більш глибоко і точно демонструє рівень підтримки того чи іншого політичного гравця.

Якщо дивитися на результати виборів до об'єднаних територіальних громад, то всі сім хвиль, що відбулися показують підтримку партії «Батьківщина» в регіонах. Такий стан речей підтверджує і те, що той адміністративний ресурс, на який розраховує нині чинний президент Петро Порошенко, задля того, щоб залишитися на наступний строк, є недієвим. В даному контексті бажане зовсім не відповідає дійсності. Як показує практика, українці готові надати свою підтримку тим, хто дійсно демонструє злагоджену роботу команди професіоналів та має конструктивний і чіткий план щодо розвитку країни. Саме тому кількість тих, хто вірить у перемогу лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, зростає.

Стрімким темпом набирає підтримку і Володимир Зеленський. Це є цілком логічним, адже існує запит на нові обличчя. Більш того, він в силу своєї професії, безумовно вміє привернути увагу та зацікавити публіку: з'їзд партії, що нагадує посиденьки друзів за піцою, різні флешмоби та загравання з молодим електоратом через соціальні мережі. Поки, що політику-початківцю це дає певні дивіденди, проте назвати їх наразі довготерміновими, та з перспективою на майбутнє, поки зарано... Запит суспільства більше на зміст, ніж на гарну картинку. Тому країна чекає на досвідченого політика, активного, який має чіткий план дій, не боїться публічності, відкрито говорить про проблеми і знає, як їх подолати. Чи справдиться віра українців? Дізнаймося дуже скоро.